Депутатите от 50-ото Народно събрание получиха фототипно издание на първия

...
Депутатите от 50-ото Народно събрание получиха фототипно издание на първия
Коментари Харесай

Депутатите получиха фототипно издание на първия брой на Държавен вестник“ по повод 145-ата му годишнина

Депутатите от 50-ото Народно заседание получиха фототипно издание на първия брой на „ Държавен вестник “ във връзка 145-ата му годишнина.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян благодари на чиновниците от дирекция „ Редакция Държавен вестник “ и им пожела да не престават да правят своята работа отговорно в полза на страната и на нейните жители.

Назарян напомни, че на 28 юли т.г. се навършват 145 години от отпечатването на първия брой на " Държавен вестник ". Тя прочете част от указа на княз Александър I от 19 юли 1879 г, с който се основава първото публично издание на новата българска страна. 

„ За своите 145 години битие „ Държавен вестник “ е дал живот и гласност на стотици хиляди актове, обявления и известия на държавните институции и органи на локално самоуправление и в никакъв случай не е спирал отпечатването си, без значение от обществените, политически, стопански условия в страната, което е извънреден казус, както за страната ни, по този начин и за Европа “, уточни Рая Назарян.

Във връзка с отбелязването на тази годишнина редакцията на „ Държавен вестник “ е подготвила за всеки депутат фототипно издание на първия брой на вестника от 28 юли 1879 година, сподели още тя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР