Депутатите одобриха забрана за износ на добитък за клане и

...
Депутатите одобриха забрана за износ на добитък за клане и
Коментари Харесай

Забраната за износ на добитък напредва въпреки опасенията от „вратичка“ в Северна Ирландия

Депутатите утвърдиха възбрана за експорт на добитък за кръвопролитие и угояване на фона на предизвестия, че може да се сътвори празнина от изключването на Северна Ирландия.

Законопроектът за хуманно отношение към животните (износ на добитък) има за цел да предотврати изпращането на говеда, овце, кози, прасета и коне на континента за кръвопролитие от Англия.

Но той няма да се разшири и да се ползва за Северна Ирландия, като държавното управление на Обединеното кралство споделя, че това е, с цел да се подсигурява, че фермерите от Северна Ирландия имат безграничен достъп до пазарите на Обединеното кралство и Република Ирландия.

Опитите на DUP да подсигурява, че Северна Ирландия е включена в законопроекта, в това число наддаване за възбрана за експорт да не се ползва за Република Ирландия, се провали в понеделник.

Сами Уилсън от DUP (Източен Антрим) сподели на Commons: „ В резултат на изключването на Северна Ирландия от този законопроект животните могат да бъдат взети от Северна Ирландия, изнес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР