Депутатите одобриха решението България да увеличи капитала си в Черноморската

...
Депутатите одобриха решението България да увеличи капитала си в Черноморската
Коментари Харесай

България ще увеличи капитала си в Черноморската банка за търговия и развитие

Депутатите утвърдиха решението България да усили капитала си в Черноморската банка за търговия и развиване. Страната ще би трябвало да внесе 33 милиона евро в интервала 2023-2030 година, с които ще запише 96 хиляди нови акции и ще резервира акционерния си дял от 13.5%.

Решението за увеличение на капитала на банката е взето още през 2021, като е планувано активите ѝ да се усилят общо с 244 милиона евро.

От 1999 година до момента Черноморската банка е финансирала 39 плана в България в браншове като енергетика, инфраструктура, хранително-вкусова индустрия и селско стопанство.

Общо са финансирани планове в размер на към 913 милиона евро.

Припомняме, че в сряда Народното събрание утвърди излизането на България от Международната капиталова банка и от Международната банка за икономическо съдействие. В двата финансови съюза взе участие и Русия, което е причина за отдръпването освен на България, само че и на Полша, Чехия, Словакия и Румъния.

Извън общата позиция на европейските страни остава Унгария, която продължава да е член на Международната капиталова банка, дружно с Русия, Виетнам, Куба и Монголия.

Решенията за овакантяване на двете банки беше подкрепено от всички партии като се изключи Българска социалистическа партия и " Възраждане " и би трябвало да влязат в действие след 6 месеца.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР