Депутатите одобриха първите милиарди за строителството на 7-ми блок в

...
Депутатите одобриха първите милиарди за строителството на 7-ми блок в
Коментари Харесай

Вечерни новини: НС одобри милиарди за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“; Нови локомотиви за БДЖ

Депутатите утвърдиха първите милиарди за строителството на 7-ми блок в АЕЦ „ Козлодуй “
Измежду физическите и вербални конфликтите в Народното събрание депутатите одобриха интензивен график за създаване на 7-ми блок в АЕЦ „ Козлодуй “ по американска технология. Проектът на решение беше прочетен от ръководителя на енергийна комисия Делян Добрев от място, защото достъпът до трибуната бе блокиран от депутатите на проруската партия „ Възраждане “.
Интервю | AI няма да размени учителите, само че ще революционизира образованието
Приложението на технологиите в класната стая е съобразено с измененията във усещанията, потребностите и бъдещите вероятности пред днешните генерации, споделя в изявление за Economic.bg Калин Димчев, изпълнителен шеф на „ Майкрософт България “.
За пети път депутатите гласоподаваха периодите на дерогацията за „ Лукойл “
За пети път дерогацията за съветската компания „ Лукойл “ беше на дневен ред в Народното събрание през днешния ден. Набързо и без спор на първо четене депутатите одобриха износът на артикули от съветски нефт да отпадне от 1 януари 2024 година, а окончателният импорт на съветски петрол – от 1 март.
БДЖ и „ Сименс Трон “ подписаха контракта за 10-те нови локомотива
„ БДЖ-Пътнически транспорти “ и „ Сименс Трон “ подписаха контракта за доставката на 10 нови електрически локомотива на стойност над 91 млн. лева Това се случи на публична гала в Министерство на превоза, в наличието на отрасловия министър Георги Гвоздейков.
Общински ВиК и пътни планове се дофинансират с 200 млн. лева
Общините ще получат още 200 млн. лева, с цел да продължат осъществяването на 95 инфраструктурни обекта – общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура. За задачата Министерство на районното развиване и локалните управляващи подписват съглашения за разпределяне на средствата, които бяха заложени в бюджета на ведомството за тази година.
Черноморските общини подписаха договорите за реклама на туризма
21 плана ще получат финансиране по новата стратегия на Министерството на туризма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини. На публична гала представителите на всички утвърдени общини подписаха договорите си за даване на финансовата помощ.
IBM придобива активи на работещата в България Software AG в договорка за $2.13 милиарда
IBM заяви, че ще закупи платформите за консолидиране на данни на немската компания за корпоративен програмен продукт Software AG в договорка на стойност 2.13 милиарда евро (3.1 милиарда долара). Целта на американският състезател е по този метод да даде подтик на предложенията си за изкуствен интелект и хибриден облак.
Новият пакет наказания на Европейски Съюз удря съветските диаманти
Съветът на Европейския съюз одобри 12-ия пакет от наказания против Русия, се споделя в изказване на Европейската комисия в понеделник. Под прицела този път са съветските диаманти, както и импорт на полутечен нефтен газ (LPG), първични материали за произвеждане на стомана, модифицирани артикули от алуминий други артикули от метал.
4 акции донесоха 200 милиарда $ облага на Уорън Бъфет
Когато основният изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет приказва, вложителите от всички сфери обръщат внимание. Това е по този начин, тъй като Оракулът от Омаха е обвързван с главните показатели на Уолстрийт повече от половин век. Откакто пое юздите в Berkshire, Бъфет удвои годишната обща възвръщаемост, в това число от дивиденти, на бенчмарка S&P 500 (19.8% по отношение на 9.9%) към края на 2022 година, написа профилираният уебсайт The Motley Fool.
Японската Nippon Steel купува американската U.S. Steel
Японската Nippon Steel ще придобие американската U.S. Steel в договорка, оценена на 14.9 милиарда $. Купувачът чака да добави забележителен потенциал на основен пазар, който е квалифициран за повишаване на цените, написа Reuters.
Кои са обичаните зимни дестинации на европейците?
Търсите съвършената зимна почивка? От празнични светлинни екрани до напудрени ски писти, Европа няма дефицит на примамливи благоприятни условия. Но когато температурите паднат, градовете са мястото, където би трябвало да бъдете. Това е заключението на онлайн туристическа организация Trip.com, която проучва обичаните бягства през зимата измежду немски, испански, френски, италиански и английски пътешественици, написа Euronews.
Имотните проблеми на Швеция може да провокират финансова рецесия
Растящите лихви и несъразмерният дълг натежават върху фирмите за бизнес парцели в Швеция, като ги трансформират в най-голямата опасност за финансовата непоклатимост, написа Reuters. Истинските последствия от покачванията на лихвите напоследък занапред ще бъдат усетени и управляващите желаеха от банките в Швеция да заделят капитал, ако ситуацията се утежни и заемите станат „ неприятни “.
Италия и Словения се свързват с пряк високоскоростен трен
Въпреки че разделят обща граница, до момента Италия и Словения не бяха свързани с пряк трен. Трансграничното пътешестване обаче ще бъде усъвършенствано с нов пряк високоскоростен трен сред Венеция и Любляна или от живописните канали до калдъръмените улички.
Как една занемарена постройка се трансформира в най-зеления хотел в Съединени американски щати
Шофирайки на юг по автомагистралата на Кънектикът, сектор от I-95, който минава през крайбрежния град Ню Хейвън, е елементарно да зърнете емблематична постройка, проектирана от основополагащия проектант от средата на века Марсел Бройер. Девететажната конструкция с кубична форма и бетонна фасада е поръчана от Armstrong Rubber Co. и служи като централа на компанията от 1970 година, до момента в който не е продадена на Pirelli, друга компания за гуми, през 1988 година, споделя CNN.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР