Депутатите обсъждат удължаването на Бюджет 2022 на второ четене. В

...
Депутатите обсъждат удължаването на Бюджет 2022 на второ четене. В
Коментари Харесай

Янев: Въпросът с минималната заплата ще бъде решен при излъчване на редовно правителство

Депутатите разискват удължаването на Бюджет 2022 на второ четене. В пленарна зала дебатираха и въпроса да бъде ли увеличена минималната работна заплата. Колкото по-висока е минималната заплата, толкоз по-добре. Това сподели водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Той акцентира, че разсъжденията са какъв брой страната може да си разреши при ясна аргументация какви биха били приходите, по този начин и че тази минимална заплата да бъде обезпечена.

" Трябва да се случи - въпросът е по кое време да се случи минималната работна заплата да се вдигне на 850 лева и какво да включва това - дали да включва детайлите, които са така наречен добавки с прослужено време, за рискови условия за труд или за ексклузивен труд или това да бъде нейният таван ", съобщи Стефан Янев.

Бюджетът е продължение на този от тази година, не е разчетен за увеличение на обществените заплащания, които зависят от минималната работна заплата и в случай че в този момент се вдигне тя, това основава опция за бъдещи компликации на възможен постоянен кабинет, означи още водачът на " Български напредък ".

" Рецептата в този спор е съгласие сред партиите, лъчение на държавно управление, което да предложи бюджет и тогава в това число и въпросът с минималната работна заплата ще бъде решен ", акцентира още Стефан Янев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР