Депутатите обсъждат трите министерски оставки и назначаването на новите членове

...
Депутатите обсъждат трите министерски оставки и назначаването на новите членове
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат министерските оставки и бъдещите членове на кабинета

Депутатите разискват трите министерски оставки и назначението на новите членове на кабинета. Дебатите не престават близо 3 часа.

По време на разискването Българска социалистическа партия изиска да препита бъдещите министри. „ Възможно ли е в европейска страна да се задържат публицисти, които си правят работата? Каква е оценката за дейностите на полицията по случая „ Радомир”, попита Крум Зарков от левицата.

„ Новите министри не са длъжни да дават отговор на въпроси, и аз имам въпроси към Асен Гагаузов за районната политика, само че него го няма”, отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„ Искаме спор по политики, това не е конкурс за хубост на манекенки”, разяснява Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Социалистите още веднъж упрекнаха ГЕРБ за случая край Своге, поради който си потеглят тримата остарели министри. Заедно с Движение за права и свободи желаеха оставката на целия кабинет.

„ Единственият минус на проекторешенията е, че са единствено три, а не са за целия състав на МС”, уточни депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

„ Ние сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с единствената цел – опазване на властта”, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

От ГЕРБ реагираха остро на Българска социалистическа партия и припомниха, че единственият отдръпнал се от редиците на социалистите е този, който е наел безценен хотел за партийно мероприятие.

„ Единственият човек, който е подал оставка в този мандат, е вашият чиновник, който наел спа хотел. Така че по-полека с оставките”, прикани Тома Биков от ГЕРБ.

Лидерът на „ Атака” и на парламентарната група на Патриотите Волен Сидеров уточни, че като „ патил-препатил политик” има директни персонални усещания от улични конфликти бъдещия министър на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Мога да ви кажа, че той си вършеше добре работата. Така че го поддържам и съм сигурен, че ще я прави и отсега нататък както би трябвало – твърдо, без да отстъпва, съобщи той. За другите двама министри също съм уверен, че ще работят както трябва”, разяснява Сидеров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР