Депутатите обсъждат създаване на временна комисия за действията на МВР

...
Депутатите обсъждат създаване на временна комисия за действията на МВР
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаване на временна комисия за действията на МВР на протеста на феновете

Депутатите разискват основаване на краткотрайна комисия за дейностите на Министерство на вътрешните работи на митинга на почитателите.

Депутатите ще обсъдят предлагането на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ да бъде основана анкетна комисия за полицейското принуждение по време на митингите предишния четвъртък против управлението на Българския футболен съюз.

Предложението за краткотрайната анкетна комисия е на Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Задачата на комисията ще е да „ откри всички обстоятелства и условия, довели до ескалиране на напрежението и конфликтите сред органите на Министерство на вътрешните работи и протестиращите жители против управлението на БФС, както и дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи “. Тя ще има 18 членове – по трима от всяка парламентарна група. Работата ще продължи един месец, а най-после би трябвало да приключи с отчет.  За основаването на такава комисия настоя още през вчерашния ден министър председателят акад. Николай Денков. Същото желала и Мария Габриел. Подкрепа през днешния ден пристигна и от Българска социалистическа партия. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче изрази запаси

От Движение за права и свободи изрично са срещу. Председателят на парламентарната група Делян Пеевски се опълчи.

„ Има си проверяващи органи в границите на Инспектората на Министерство на вътрешните работи. Ако има някой с прекалено принуждение и го открият – има си закони, има си санкции “, разяснява той.

Създаването на комисията ще бъде гласувано от Народното събрание. За да мине, трябват най-малко половината депутати.

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища, Със законопроекта се вкарва данък върху нагреваеми произведения със наличие, друго от тютюн, въз основата на растения, билки или плодове, без значение дали са обработени с никотин.

Друго предложение на ПП-ДБ планува освобождение от облагане с данък на бира, създадена от физически лица за персонално ползване или приложимост в границите на фамилията или семейството, в случай че не се прави с комерсиална цел. Заинтересовани ще са към 2000 лица или семейства, производители на домашна бира за лична консумация.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР