Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за

...
Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за
Коментари Харесай

Чорбанов определи изискването за зелен сертифиат за работа като дискриминация

Депутатите разискват план на решение за приемане на правила за отдалечено присъединяване в съвещанията на Народното събрание на народни представители, сложени под наложителна изолираност или карантина заради COVID-19.

" Заповедта касае съответни визити на обществени здания, като молове, театри, заведения за хранене и така нататък Народното събрание, както и доста други здания и институции, са характерни органи до които достъпът е стеснен. Какво ще стане, в случай че се одобри зелен документ за Народното събрание – това ще даде съображение всеки шеф да вкара същото наложително изискване за работа, което е безусловно дискриминационно ", сподели проф. Андрей Чорбанов , който акцентира, че до момента в който ходенето в мол е персонален избор, то ходенето на работа, с изискване на зелен документ, към този момент би било дискриминация.

" Зеленият документ в България към този момент е въведен. Той е въведен за огромна група български жители, в това число и нашите деца, които вървят на учебно заведение. Децата, които нямат подобен документ, не вървят на учебно заведение. Дали една мярка е дискриминационна или не, не може да бъде решено от нас ", това пък съобщи проф. Костадин Ангелов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР