Депутатите обсъждат на второ четене промените в Закона за енергетиката,

...
Депутатите обсъждат на второ четене промените в Закона за енергетиката,
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене промените в Закона за енергетиката

Депутатите разискват на второ четене измененията в Закона за енергетиката, с които и битовите консуматори ще преминат на свободния пазар на електрическа енергия. Още при започване на дебатите трите опозиционни партии в Народното събрание – Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ се оповестиха срещу цялостната либерализация и обявиха, че електроенергийният бранш целеустремено се унищожава. Според тях излизането на крайните битови клиенти на свободния пазар ще увеличи доста сметките за ток и няма причина да се бърза със стартирането на този развой.
В Народното събрание започнаха дебатите за измененията в Закона за енергетиката. Ключовите ремонти плануват цялостна либерация на пазара на електрическа енергия и прекосяването на битовите клиенти към свободния пазар от 1 януари 2026 година. Йордан Тодоров от Възраждане дефинира законопроекта като нездравословен.
От ИТН са безапелационни, че няма да поддържат измененията, а Павела Митова посочи, че в този момент не е моментът за цялостна либерализация на енергийния пазар.
Според Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия промяната не е добра и ще сътвори безпорядък и напрежение.
От опозицията зададоха въпроси на енергийния министър Румен Радев и желаеха уточнения, само че не получиха отговори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР