Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за достъп

...
Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за достъп
Коментари Харесай

НС разглежда промените в закона за досиетата

Депутатите разискват на второ четене промени в Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска. Днес е първата сряда от месеца и предложенията за дневен ред се вършат от парламентарните групи.

Разглеждането на измененията в закона за досиетата е по предложение на " Демократична България " (ДБ). По предложение на Парламентарна група на партия " Възраждане " депутатите ще обсъдят Проект на решение за оповестяване на конкурсни процедури от министъра на земеделието за избор на шефове на държавните предприятия по Закона за горите.

В дневния ред от програмата за през днешния ден, по предложение на " Продължаваме Промяната ", на първо гласоподаване ще бъдат разисквани промени в Закона за общественото предложение на скъпи бумаги. По предложение на ПГ ГЕРБ-СДС депутатите ще обсъдят план на решение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление Меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION. В дневния ред за през днешния ден по предложение на Движение за права и свободи е и първото гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените финанси.

Разглеждането на измененията в Закона за държавния бюджет за 2022 година, свързани с атестацията на университетските преподаватели, бе гласувано да бъде точка първа от програмата на народните представители за на следващия ден - 2 юни. Точка втора за на следващия ден планува чуване на вицепремиера Калина Константинова по отношение на проблема с украинските бежанци.

В дневния ред за тази седмица са и първите четения на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки, както и продължението на първото четене на Законопроекта за българския език. На второ четене се чака депутатите да обсъдят и промени в Закона за генетично модифицирани организми.

В програмата за работа на Народното събрание са включени и ратификациите на Споразумението за европейска кооперираща страна сред държавното управление на Република България и Европейската галактическа организация, както и на Споразумението за осъществяване на Икономически обзор на Република България сред Република България и Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Очаква се Народното събрание да ратифицира и Споразумението сред България и Австрия за преустановяване на контракта сред двете страни за взаимно поощряване и отбрана на вложенията, както и Многостранната спогодба за използване на ограничения, свързани с данъчните спогодби, за попречване свиването на данъчната основа и прехвърлянето на облаги.

В дневния ред са и планове на решения за промени в съставите на непрекъснати комисии.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР