Депутатите не успяха да вземат решение относно доклада на Министерството

...
Депутатите не успяха да вземат решение относно доклада на Министерството
Коментари Харесай

Депутатите не успяха да решат относно доклада за възстановяване на АЕЦ Белене

Депутатите не съумяха да вземат решение по отношение на отчета на Министерството на енергетиката за възобновяване на плана " Белене ". Те оставиха това да бъде направено на политическо равнище от всяка една партийна групировка.

Енергийната комисия в Народното събрание прегледа отчета на енергийното министерство. Депутатите изслушаха и министър Теменужка Петкова. Пo думите на Петкова има два най-вероятно сюжета, по които да бъде довършена АЕЦ " Белене ", оповестява Българска национална телевизия.

Първият сюжет планува построяването на централата със стратегически вложител, като страната ни резервира 34% дял. Енергийният министър беше безапелационен, че България не разполага с задоволително средства, с цел да построи сама централата

Официално интерес към построяването на " Белене " са показали от китайската най-голяма нуклеарна компания и от френската " Арева ".

Вторият вид, който предложи министър Петкова, е построяването на АЕЦ " Белене " по тъй наречените маджарски модел, а точно с съветско финансиране под формата на заем, което ще се изплаща от цената на тока минимум през идващите 20 години. Петкова отхвърли опцията оборудването за " Белене " да бъде препродадено и ли ориентирано към АЕЦ " Козлодуй "

Теменужка Петкова разяснява свързването на България към Турски поток. Тя дефинира постигнатата с руснаците сделка като сполучлива и сподели, че ще се създаде в работна груба бъдещето трасе на дадената взаимозависимост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР