Депутатите не подкрепиха предложението на ДПС изборната кампания да се

...
Депутатите не подкрепиха предложението на ДПС изборната кампания да се
Коментари Харесай

Предизборната кампания остава само на български език

Депутатите не поддържаха предлагането на Движение за права и свободи изборната акция да се организира на непознат език. Законотворците гласоподаваха с 24 гласа " за ", 62 " срещу " и 30 " въздържали се ".

По време на дебатите депутатът на Движение за права и свободи Рамадан Аталай съобщи, че казусът е общ и в случай че Народното събрание не излезе с изясненост по тематиката за езика по време на изборната акция, няма да се види прогрес в страната. Той прикани народните представители да учат езици -турски език, британски език.

" От какво бягаме или и вие (Обединени патриоти - б.р.) също ще се обърнете, както напоследък ГЕРБ го вършат ", съобщи Аталай и добави, че би трябвало да се направи закон, който да настоящ.

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов бе безапелационен, че изборната акция би трябвало да се води на български език. Юлиан Ангелов също се включи в дебатите и напомни, че патриотите са отстранили за първи път от трето място Движение за права и свободи.

Предложението на Движение за права и свободи за право на потребление на непознат език по време на предизборна акция е противоконституционно, бе безапелационен и депутатът от Обединени патриоти Павел Шопов по време на дебатите по предлагането на Движение за права и свободи да се разреши пропаганда по време на акция на непознат език и обезпечаването на превод.

Какви са тези приказки за този майчин език, за още няколко такива алегорични понятия. Става въпрос за турски и никакъв различен език, недоволства Шопов и запита за какво Движение за права и свободи не си създадат предложенията, с цел да са наясно хората каква е тази неистина, машинация и измама.

Изказването на Шопов е в отговор на депутата Хамид Хамид, който преди този момент призна, че не всички знаят български език, а Конституцията подсигурява правото да се учи и употребява майчин език. Според Хамид не е демократично и европейско да се не разрешава на всички европейски другари да приветстват като посетители на събрания.

В отговор на депутата от Обединени патриоти, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани народните представители да съблюдават Конституцията. По думите му в случай че някой има специфични страсти, може да се изредят съответните езици, които да бъдат неразрешени по време на акция.

В отговор на шефа на Движение за права и свободи, Александър Сиди от Обединени патриоти уточни, че не вижда какъв е казусът да се приказва единствено на формалния език. От Оперативна програма няма да поддържат предлагането на Движение за права и свободи за обезпечаването на превод по време на изборите. Сиди бе безапелационен, че формалният език е българският и изборите се организират на български език.

" ГЕРБ гласоподават срещу правата на българските жители, закрепени в конституцията. Това е значимият въпрос ". Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание във връзка отхвърлянето на предлагането на Движение за права и свободи предизборната акция да се организира на непознат език.

По думите му има директно и непосредствено нарушение на Конституцията на Република България. Според Карадайъ, когато Народното събрание си разрешава да нарушава Конституцията, оттова нататък всички останали тематики няма какво да се разясняват и разискват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР