Депутатите не бива да допуснат да вървим към порочната процедура

...
Депутатите не бива да допуснат да вървим към порочната процедура
Коментари Харесай

Любомир Каримански: НС се опитва да притисне кабинета да задели несъществуващи средства

" Депутатите не трябва да позволен да вървим към порочната процедура през преходни и заключителни разпореждания да се трансформират закони, които да притиснат служебното държавно управление да промени или да извърши неизпълними правила за държавния бюджет. Те се пробват през законите да притиснат служебното държавно управление да задели средства, които не съществуват, защото ги няма в разходната част. Това е нонсенс. Има заплаха доста от нормите в преходните и заключителните разпореждания да не могат да бъдат правоприложени на процедура от каквото и да е държавно управление по-късно ".

Това съобщи за БНР Любомир Каримански, консултант на служебния министър на финансите Росица Велкова и някогашен депутат от " ИТН ".

" Разходите могат да бъдат финансирани до равнището на събраните доходи за миналата година. Дали ще имаме удължителен бюджет, или ще работи с 1/12, това няма значение. Единственото позитивно нещо на удължителния бюджет е, че резервира политики, които са обществени и могат да бъдат приложени ", добави Каримански.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР