Депутатите намалиха зимната си вакакнция, която по правилник е от

...
Депутатите намалиха зимната си вакакнция, която по правилник е от
Коментари Харесай

Депутатите намалиха зимната си ваканци, сливат дните между празниците

Депутатите понижиха зимната си вакакнция, която по устав е от 22 декември до 10 януари. Тази година единствено ще слеят като почивни дните сред Коледа и Нова година. Тоест последното съвещание на Народното събрание за 2021 година ще е на 23 декември, а депутатите се връщат назад на работа на 3 януари. депутати За тази концепция гласоподаваха 181 " за ", 20 " срещу ", а 11 се въздържаха. Тя бе по предложение на " Продължаваме промяната ".

Отхвърлено бе второто предложение на " ИТН ", което предвиждаше депутатите да работят и сред празниците. Срещу намаляването на ваканцията се оповестиха от ГЕРБ и даже се заформи спор сред Има Такъв Народ и партията на Борисов. Пръв против предложенията заприказва Любен Дилов.

Той изясни, че премахването на ваканцията е против религиозните общности. Струва ми се, че желаете единствено да родите една вест: " Ето ще работим като всички останали. "

Като дойдем да проучваме по какъв начин сме прекарали Коледа и по-късно да проучваме по какъв начин ще прекараме Нова година ", сподели Тома Биков.

" Имаме сумати работи за извършване и би трябвало да работим с другите хора. Вие не сте богове, пичове ", отсече ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той се обърна и към Любен Дилов, като съобщи, че " за религиозните в залата се пробват да осъществят религьозните си обрязаности гмуркайки се по света. "

" Винаги е било прочувствено гнусно по какъв начин Народното събрание си прави дълги ваканции, а хората работят ", сподели още той и заприказва за зеления сертиификат, който се трансформира във безконечна тематика за 47-ия парламент. 75% от хората нямали подобен и било редно депутатите да се приобщят към огромната група от народа.

" Има доста работа, само че няма да я вършим в коридорите и да си водим безсмислени диспути. Аз не се усещам пич. Принизяването на тази институция е извънредно обидно. Не знам за какво си го предизвикваме. Народният представител няма право да употребява отпуск. Когато човек се пробва да показва работа от заран до вечер, той не е работлив ", отвърна зам.-председателката на Народно събрание Росица Кирова от ГЕРБ на Йорданов.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ продължи размяната на реплики, като уточни, че постоянно е работил в частния бранш и в последните 4 години не ходил на море и на почивка.

" Предлагам да се погледнете в огледалото, да се види, че не сте превилигировани и който желае почивка, да си върви у дома ", сподели Тошко Йорданов. От Българска социалистическа партия само желаеха да се приключи дебата, тъй като от опозицията съзнателно бавили гласуването.

" Групата на ГЕРБ се държи като физически трол. Спират работата на Народното събрание целеустремено ", сподели Явор Божанков от левицата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР