Депутатите наложиха мораториум върху концесии и назначения, извършени от правителството

...
Депутатите наложиха мораториум върху концесии и назначения, извършени от правителството
Коментари Харесай

НС наложи мораториум върху концесии и назначения, извършени от правителството в оставка

Депутатите постановиха мораториум върху концесии и назначения, осъществени от държавното управление в оставка до основаването на идващ кабинет.

Във фокуса попадат продажбата на държавни и общински лечебни заведения, както и назначенията в държавната администрация и предприятията с над 50% държавно присъединяване.

Предложенията са две на Българска социалистическа партия и на „ Изправи се! Мутри вън ". Те бяха обединени в едно, само че последва спор кой е бил първи. Против мораториума гласоподава единствено ГЕРБ.

Дебатът през днешния ден се разигра върху това кой пръв е внесъл подобен план за секване на модела Борисов, както го назовават. В петък беше импортиран подобен план от водача на Българска социалистическа партия, който беше отритнат тогава от болшинството. В понеделник тя упрекна останалите партии, че по този начин са саботирали и са разрешили моделът Борисов да продължава с назначенията си.

Обяви по какъв начин в последните дни са били направени промени в бордовете в енергетиката и по този начин е бил овладян бранша.

Стана ясно, че е имало нападнат подобен мораториум от Конституционния съд. Заговори се и за противоконституционност.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР