Депутатите на Обединени патриоти обявиха, че внасят поправки в Закона

...
Депутатите на Обединени патриоти обявиха, че внасят поправки в Закона
Коментари Харесай

Патриотите искат забрана магистрати да се финансират от неправителствени организации

Депутатите на " Обединени патриоти " оповестиха, че внасят ремонти в Закона за правосъдната власт, с които се не разрешава финансирането на професионалните организации на магистратите от непознати страни и непознати организации.

Предложението е в закона да се добави нов член, в който да се не разрешава магистратите да получават имуществени и финансови дарения, с изключение на следните източници: членски импорт, имуществени вноски и дарения от техните членове, както и средства по стратегии и фондове на Европейския съюз, както и средства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.

" Чрез тази смяна считаме, че ще се увеличи независимостта на българския съд ", съобщи пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Предложението си " Обединени патриоти " стимулират със случая на условното предварително освобождение на австралиеца Джок Полфрийман, както и с различен сходен проблем - с Борислав Динков. Динков е наказан на 17 години затвор за ликвидиране на сътрудник след сдърпване. На 19 септември Софийският апелативен съд го пуска 4 години и 7 месеца преди да изтече присъдата му, макар отхвърли на първата инстанция.

" Поводът е, че Българският хелзинкски комитет повлия с позиция върху правосъдното решение за предварителното освобождение на килъра на Андрей Монов, а също така към този момент беше връчвал награди на част от правосъдния състав. Същото Неправителствени организации нееднократно е провело и семинари за магистрати ", стимулират настояването си от " Обединени патриоти ".

Преди дни от Вътрешна македонска революционна организация внесоха сигнал в прокуратурата с искане Българският хелзинкски комитет да бъде премахнат от регистрите на неправителствените организации.

От БХК дадоха отговор, че партията се пробва да ги употребява за предизборната си акция, а в обществените мрежи правозащитната организация разгласява видео отпреди две години, в което деятели, общественици и публицисти изясняват, че тя ще изчезне, когато се реализира цялостното ценене на правата на индивида в България, и приканва хората да поддържат напъните в тази посока. Видеото бе част от акцията " Да закрием БХК ", проведена за 25-ата годишнина от съществуването на БХК.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Казусът "Полфрийман " (45)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР