Депутатите на ГЕРБ-СДС са знаели, че Мария Габриел ще поиска

...
Депутатите на ГЕРБ-СДС са знаели, че Мария Габриел ще поиска
Коментари Харесай

Борисов: Право на Габриел е да иска оставката на Гешев, подкрепи я цялата парламентарна група

Депутатите на ГЕРБ-СДС са знаели, че Мария Габриел ще изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев. Това стана ясно от думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

„ Аз съм уверен, че които е трябвало да знаят, а това е цялата група, за това нейно изказване, са знаели. И то е в тона, който европейските сътрудници, като комисар, тя е слушала, чула е доста диалози, доста неща бяха записани, в това число и за парите за проекта за възобновяване. И отново споделям – това е нейно персонално право. Аз това, което съм поел като ангажимент, е да одобряваме законите на Крум Зарков “, отговори Борисов на въпрос дали хората му са знаели, че оставката ще бъде поискана от Габриел.

„ Взе го решението Мария Габриел с поддръжката на цялата парламентарна група “, сподели Борисов и попита кой е бил сюрпризиран от това.

„ Законите на Крум Зарков от месеци чувате от мен и от партията, че би трябвало да бъдат признати. Те дават опция в такива обстановки да се търси надзор, инспекция, механизъм и всичко останало. Това сме споделили. Ако това е провокирало някакви реакции, това си е тяхна работа “, сподели Борисов.

Той съобщи, че свадите сега го вършат още по-убеден, че политиците би трябвало да се месят единствено посредством конституцията и законите.

„ Ние на нашите гласоподаватели, евроатлантически сътрудници съм поел ангажимент, пред западните посолства, в случай че щете. В персонално качество, дружно с госпожа Атанасова – законите на Крум Зарков да бъдат признати “, сподели Борисов.

Той съобщи, че е уверен, че може да има държавно управление с първия мандат. Но в случай че не стане с него, няма да стане и с втория.

„ Ако не стане с първите два – по какъв начин? С мандата на госпожа Нинова, която пристигна сутринта на диалози, по-късно говорихме към този момент като групи, изчистихме всички неща, по-късно внезапно сподели, че не ѝ харесва маниерът. „ Борисов, ти си отговорен, тъй като не слагаш пет целта “. А ние сложихме 15. “

Според Борисов уточни, че Габриел е доста опитна във воденето на договаряния, както и че има голяма поддръжка от евроатлантическите сътрудници.

ГЕРБ били подготвени за промени в конституцията, а Борисов се съгласи с „ Възраждане “, че на следващия ден би трябвало да се изберат ръководители и на останалите комисии.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР