Депутатите на ГЕРБ очаквали президентската реч да бъде визионерска, да

...
Депутатите на ГЕРБ очаквали президентската реч да бъде визионерска, да
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев отново започна да сее разделение

Депутатите на ГЕРБ очаквали президентската тирада да бъде визионерска, да бъде надпартийна, а не президентът да приказва за модели, за чегъртане и мафия. Това съобщи пред кореспонденти в коридорите на Народното събрание шефката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова.

Заявлението й пристигна откакто народните представители от ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на речта на президента Румен Радев, написа standartnews.com.

По думите на Атанасова президентът още веднъж търси борба с политическите партии. Тя моли да се осмислят думите, които се изричат от най-високата естрада в страната ни.

" Ние представляваме нашите гласоподаватели и колкото по-късно това бъде осъзнато от президентската институция, толкоз по-зле. Ако конфликтът в обществото продължи сред институциите, това не води до позитивни резултати за никого ", съобщи Атанасова.

От ГЕРБ са очаквали новият президентски мандат ще стартира по различен метод. " Че ще има преосмисляне за това каква е ролята на партиите и каква е ролята на президентската вътрешен глас, а тя е да търси консенсус. Българският президент да бъде надпартиен. Това не се случи през последните пет години ", сподели още Десислава Атанасова.

Тя добави, че почитат институциите и по тази причина са били в залата при полагането на клетвата от Румен Радев и Илияна Йотова.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов също разяснява напускането. „ Когато още веднъж Румен Радев стартира да сее разделяне и да повтаря за следващ път погрешни прилагателни във връзка с ГЕРБ, ние бяхме длъжни да защитим гласоподавателите си. Всеки един човек, дал своя вот за нас, не може да не се разпознае в тези прилагателни и сме наясно, че тези прилагателни провокират яд както у тях, по този начин и у нас “, добави Митов.

Според него президентът ще продължи да поддържа разграничителна линия в обществото.
Свързани вести Румен Радев: В България има антимафиотски консенсус ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР