Депутатите на БСП отиват на среща с премиера акад. Николай

...
Депутатите на БСП отиват на среща с премиера акад. Николай
Коментари Харесай

БСП отива при Денков, иска да спре демонтажа на Паметника на съветската армия

Депутатите на Българска социалистическа партия отиват на среща с премиера акад. Николай Денков, с цел да изискат от него да спре демонтирането на Паметника на Съветската войска. Според социалистите има нов проект за бъдещето на монумента - не да бъде демонтиран и изместен, а да бъде нарязан.

" Сега отиваме на среща при министър-председателя, от който ще желаеме неотложно да извика при него регионалния шеф и да спрат всевъзможни безумия, които се случват в центъра на София ", разгласи Георги Свиленски. Освен това партията му е сезирала Софийския градски съд, Административния съд и прокуратурата.

Рано тази заран край паметника бе докаран кран, който да стартира свалянето на фигурите на върха. На място имаше полиция, пристигна и регионалната шефка Вяра Тодева. По-късно дойдоха и бранители на монумента - Мая Манолова от " Левицата! ", депутати от " Възраждане " и Българска социалистическа партия - Ивайло Чорбов, Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов, водачът на социалистите в София Иван Таков.

Според социалистите кранът е противозаконен. " Няма безусловно никакви документи, регистрации в държавната организация по метрология и механически контрол. Този кран на следващия ден ще бъде заменен, защото не дава отговор ", изясни депутатът. Партията му поискала документи, само че не получила такива нито за градеж, нито за монтаж, ремонт, кой работи там. Работниците там нямали и каски и обезопасяване. По негови данни там има към 300 служители на реда.

" Идеята за това паметникът да бъде демонтиран към този момент е заменена с концепцията да бъде нарязан, защото кранът не може да го отмести, т.е това, което са ви говорили до момента, че ще бъде демонтиран и пратен в музея на социалистическото изкуство има друга позивна. До петък им е даден период да бъде нарязан и опустошен ", сподели още Свиленски.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР