Депутатите избраха Петър Чобанов от ДПС за подуправител – ръководител

...
Депутатите избраха Петър Чобанов от ДПС за подуправител – ръководител
Коментари Харесай

Депутатите избраха подуправители на БНБ

Депутатите избраха Петър Чобанов от Движение за права и свободи за подуправител – началник на ръководство „ Банково “, а Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ – за подуправител – началник на ръководство „ Емисионно “ на Българската национална банка (БНБ).

Решенията бяха взети без спор в пленарната зала. След избора им, двамата нови подуправители на Българска народна банка поставиха клетва пред Народното събрание.

Народните представители започнаха днешното пленарно съвещание със разногласия по програмата. В последна сметка ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи отмора и свика председателски съвет, с цел да се схванат за програмата. Работата си те започнаха с повече от 10 минути забавяне.

В дневния ред е включено чуване на министъра на финансите Асен Василев и на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по отношение на признатите предходната седмица законови промени, с които се приключва концесията на пристанище „ Росенец “.

Второто четене на бюджетите на ДОО и НЗОК за 2023 година станаха първа и втора точка за през днешния ден. Предложението беше направено от Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “ и подкрепено от пленарната зала.

Народните представители удължиха работното си време до привършване на чуването на Асен Василев и Пламен Тончев.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи изиска изборът на подуправители на Българска народна банка да бъде първа точка за през днешния ден. Това докара до процедурни разногласия в залата и Росен Желязков прекъсна съвещанието и свика председателски съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР