Депутатите избират нов председател на Народното събрание. Очаква се да

...
Депутатите избират нов председател на Народното събрание. Очаква се да
Коментари Харесай

Кой ще е новият председател на парламента? Депутатите решават днес

Депутатите избират нов ръководител на Народното събрание. Очаква се да стане ясно кой ще наследи на поста Никола Минчев. Засега няма публично оповестени кандидатури на парламентарните групи за нов ръководител. Пред Нова телевизия вицепремиерът Асен Василев съобщи, че от " Продължаваме Промяната " няма да предложат никого от редиците си.

Искането за оставката на Никола Минчев бе импортирано с подписите на 120 депутати от " ИТН ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Сред претекстовете бяха посочени нарушаване на Конституцията и правилника на Народното събрание, както и възпрепятстване на естествената законодателна активност и провеждането на ефикасен парламентарен надзор.

По време на дебатът от трибуната на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС съобщи:

„ Днес е още един неприличен ден за българския парламент и за българския парламентаризъм. Стигна се до такава степен, че се показва прочувствена неустойчивост от хора, които имат самочувствието, че могат да ръководят страна, да вземат решение рецесии, да са смяна. Много се приказва за морал и кой може да дава морални оценки. Как ли не бяха наричани народни представители в днешния ден – „ мафия”, „ задкулисие”… Говореше се за „ мръсни пари” и „ поръчково почистване на сметки”. Моралът доста постоянно обаче се употребява за оправдание. А историята ни учи, че най-горещите издевателства са се правили от морални съображения. Това, което през днешния ден видяхме в българския парламент, е безчинство – против демокрацията, включително”, сподели Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР