Депутатите гласуваха предложения за промяна в седмичната си програма. Така

...
Депутатите гласуваха предложения за промяна в седмичната си програма. Така
Коментари Харесай

Обявиха кога депутатите ще избират председател на Сметната палата

Депутатите гласоподаваха оферти за смяна в седмичната си стратегия. Така изборът на ръководител на Сметната палата стана трета точка за петък.

Кандидатите за поста са двама - Димитър Главчев , повдигнат от ГЕРБ-СДС, и Нина Спасова – от „ Възраждане “.

Точка първа за петък е второ четене на законопроект за допълнение на Кодекса за застраховането, а втора - второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Следващи точки за петък са второ четене на промени в Закона за горите, изборът на шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и първо четене на промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

Изслушване на министъра на финансите Асен Василев по отношение на оценка на резултата върху финансово-икономическото положение и бюджета на страната и на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев, по отношение на евентуалните опасности и вреди за България, след признатия на 21 юли 2023 година Закон за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, остана също за петък. 

След разбъркванията в програмата си, депутатите гласоподаваха решение за попълване състава на парламентарната Комисия по околната среда и водите, с което депутатът от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Васил Тодев стана член на комисията. Народният представител от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов пък бе определен за заместник-председател на Комисията по опазването на здравето.

Сега депутатите не престават работа с разискване на второ четене на промени в Закона за чужденците в Република България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР