Депутатите гласуваха на първо четене промените в Закона за акциза

...
Депутатите гласуваха на първо четене промените в Закона за акциза
Коментари Харесай

Поскъпването на бездимните цигари мина първа цедка

Депутатите гласоподаваха на първо четене измененията в Закона за акциза и данъчните хранилища, предвиждащи покачване на акцизната ставка на бездимните тютюневи произведения, съобщи БГНЕС. В в този момент настоящите разпореждания акцизната ставка е в размер на 152 лв. за кг, което прави данък в размер на 0,93 лева за кутия.

Въпреки че в първичния текст на законопроекта планува уеднаквяване на акцизната ставка на бездимните произведения с тази на стандартните цигари, ръководещите поеха ангажимент да внесат промени сред двете четения. Новото предложение планува акцизът да се мери на база на количеството тютюн и ще е 40% от ставката за елементарните цигари.

Против нарастването се оповестиха от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Народният представител Румен Гечев разяснява, че тези произведения са по-малко нездравословни от стандартните цигари и като такива тяхната цена не би трябвало да се покачва. Гечев напомни, че на 4 юли даже министър председателят Борисов разгласи, че противоречивият законопроект ще бъде отдръпнат, само че това не бе сторено от ПГ на ГЕРБ. " А да забележим по какъв начин ще гласувате в този момент ", сподели той от парламентарната естрада.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР