Депутатите единодушно и без дебати приеха окончателно промените в Закона

...
Депутатите единодушно и без дебати приеха окончателно промените в Закона
Коментари Харесай

Окончателно приеха промените в Закона за физическото възпитание и спорта

Депутатите единомислещо и без диспути одобриха дефинитивно измененията в Закона за физическото образование и спорта, които плануват уеднаквяване на разпоредбите за допинг със Световния антидопингов кодекс, който влиза в действие от 1 януари следващата година, съобщи БНР.

Подкрепените текстове са по отношение на новия интернационален стандарт на образованието, посредством който се предизвиква чистият спорт и предотвратяването използването на допинг. Така всички състезатели ще се възползват от едни и същи антидопингови процедури и отбрани, без значение от спорта, националността или страната, в която са тествани.

С привеждането на закона в сходство със Световния антидопингов кодекс-2021 се дефинират Националните антидопингови организации в своите оперативни решения и действия да бъдат самостоятелни от спорта и държавните управления.

Финансовите наказания за нарушаване на антидопинговите правила към този момент няма да са наложителни.

Те ще бъдат налагани единствено когато използваният оптимален интервал за отнемане от права към този момент е натрапен. Депутатите поддържаха и измененията, с които дисциплинарните производства, почнали до влизането в действие на Закона за физическото образование и спорта, да се довършват по досегашния ред, а неприключилите - по новия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР