Депутатите дори уточниха, че камерите трябва да бъдат влагозащитени, да

Депутатите дори уточниха, че камерите трябва да бъдат влагозащитени, да ...

До 10 000 лв. глоба за данъчни складове за горива, ако нямат видеокамери.Депутатите дори уточниха, че камерите трябва да бъдат влагозащитени, да са с резолюция, не по-малка от 1280 х 720 пиксела

Данъчните складове за горива задължително ще трябва да бъдат оборудвани със системи за видеонаблюдение и контрол. Това постановиха депутатите с промени в Закона за акцизите и данъчните складове, окончателно приети в четвъртък. Онези, които не се съобразят с новото изискване, са заплашени от имуществена санкция от 3000 до 8000 лв., която при рецидив ще варира от 5000 до 10 000 лв., пресмята в. „Сега“.

Видеосистемите трябва да осигуряват „визуален контрол в реално време“ и непрекъснат запис върху цифров регистратор - сървър. Камерите трябва да се монтират стационарно на всички места, през които в склада влизат или излизат транспортни средства, и да бъдат разположени така, че да позволяват разпознаване на номерата им. Ще работят денонощно, а за да бъде сигурно, че няма да има прекъсвания, ще трябва да разполагат с автономно захранване. Депутатите дори уточниха, че камерите трябва да бъдат „влагозащитени, да са с резолюция, не по-малка от 1280 х 720 пиксела“, да позволяват наблюдение през нощта и да могат да алармират „при настъпване на определени събития“.

 

fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``реклама

Източник: petel.bg