Депутатите днес се събраха на извънредно заседание, за да приемат

...
Депутатите днес се събраха на извънредно заседание, за да приемат
Коментари Харесай

Спор в парламента за ваксините преди обсъждането на актуализацията на бюджета

Депутатите през днешния ден се събраха на изключително съвещание, с цел да одобряват бюджета на Здравноосигурителната каса и на Държавното публично обезпечаване. В началото на съвещанието те спориха към това би трябвало или не да се подаряват ваксини.

„ Подобни ратификации няма да допринесат за превъзмогване на антиваксърските настроения в обществото, тъй като ще кажат: „ Ето, виждате ли, имаме задоволително ваксини, ще ги дарим, няма проблем да не се употребяват имунизациите “. А в това време в лечебните заведения и интензивните отделения умират младежи “, съобщи от парламентарната естрада Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Министърът на опазването на здравето проф. Стойчо Кацаров отговори, че 900 000 имунизации са направени за 5 месеца от държавното управление на ГЕРБ, а 1 300 000 са направени по времето на служебното държавно управление за три месеца. „ Това са обстоятелствата, отговорността за неуспеха на тази акция е напълно на държавното управление на ГЕРБ и не се опитвайте да я прехвърлите, на който и да било различен “, съобщи здравният министър.

Депутатите би трябвало да гласоподават през днешния ден дефинитивно нарастването на пенсиите от месец октомври. Като проект е заложено минималната пенсия да се усили от 300 на 370 лв., а оптималната да стане 1500 лв., а обществената пенсия за напреднала възраст 170 лв.. Предвидени са и спомагателни пари за опазването на здравето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР