Депутатите Деница Сачева от ГЕРБ и Искрен Арабаджиев от ПП

...
Депутатите Деница Сачева от ГЕРБ и Искрен Арабаджиев от ПП
Коментари Харесай

Сачева: По времето на ГЕРБ имаше нулев мигрантски натиск, границата беше давана за пример

Депутатите Деница Сачева от ГЕРБ и Искрен Арабаджиев от Политическа партия разясниха пред Българска национална телевизия тематиките за сигурността и незаконната миграция след нещастието със служителя на Министерство на вътрешните работи в Елхово.

" Темата за сигурността явно не е от толкоз огромно значение за сътрудниците от " Продължаваме Промяната ". Ние прогнозирахме, че ще има проблеми, свързани с мигрантската рецесия. Откакто ГЕРБ не е в ръководството от ден на ден и повече виждаме Министерство на вътрешните работи да се употребява за политически цели, в сравнение с за действителна работа по проблемите на сигурността ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ.

По нейни думи по времето на ГЕРБ е имало нулев мигрантски напън и границата е била давана за образец. Според Сачева сега контролът е занижен. Тя засяга както интервала, в който Бойко Рашков управлява Министерство на вътрешните работи, по този начин и този, в който Иван Демерджиев извършва длъжността на длъжностен министър на вътрешните работи.

Според Искрен Арабаджиев от " Продължаваме Промяната " промените, които Политическа партия са почнали в Министерство на вътрешните работи са дали резултат.

" Сегашният министър на Министерство на вътрешните работи на база на тези резултати уволни и размести някои от водачите на Министерство на вътрешните работи в София ", съобщи Арабаджиев.

" По отношение на битката с пазаруването на гласове имам съществени рецензии, тъй като считам, че не се направи задоволително. По отношение на продължение на политиката и промяната, която ние започнахме, считаме, че има последователност ", изясни депутатът във връзка работата на Иван Демерджиев като длъжностен министър на вътрешните работи.

Той съобщи, че все още от втората политическа мощ нямат желание да желаят оставката на Демерджиев. Но по негови думи би трябвало да се увеличи потенциалът на Министерство на вътрешните работи и да се трансформират процедурите, при които работят.

" В парламентарната група на " Продължаваме Промяната " ще разгледаме дали и какви законодателни промени да се създадат. Министерство на вътрешните работи може с подсилени средства да работи и пресече всички каналджийски канали сега ", акцентира Арабаджиев.

" Добра стъпка е, че стартират диалози по съответни политики, тъй като това са и упованията на хората. Първостепенна задача би трябвало да бъде разрешаването на рецесията, метода, по който ще изкараме зимата и решението либерализацията на пазара на битовите консуматори да стане едвам след 31-ви декември 2025 година ", сподели Сачева във връзка срещата на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната ", която се състоя по-рано през днешния ден.

В хода на срещата първата и втората политическа мощ взеха решение, че експертни групи ще обсъдят предпочитаните за страната политики в търсене на консенсуси. От " Продължаваме промяната " желаеха ГЕРБ да поддържа декларация, с която да призове служебното държавно управление да създаде план на Бюджет за 2023 година, а не да предлага закон за удължение на действието на Бюджет 2022.

" Смятаме, че ще имаме стопански растеж следващата година от 3% с високата инфлация в този момент. Приходите и постъпленията в бюджета са големи, тъй че средства има. С верните планове и политики можем да ги върнем назад в бизнеса ", посочи Искрен Арабаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР