Депутатите демократи в САЩ призоваха няколко малко известни американски служители,

...
Депутатите демократи в САЩ призоваха няколко малко известни американски служители,
Коментари Харесай

Демократите в САЩ настояват да чуят Болтън в разследването за импийчмънт

Депутатите демократи в Съединени американски щати приканиха няколко малко известни американски чиновници, с цел да дадат показания тази седмица в следствието им за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, само че желаят по-изявен състезател - някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън , оповестява " Ройтерс ".

Демократите от Камарата на представителите , които управляват следствието, желаят да чуят от първа ръка от " мустакатия външнополитически ястреб ", който съгласно показанията на други чиновници е бил осведомен за напъните на Белия дом да окаже напън върху президента на Украйна да проверява политическите съперници на Тръмп.

" Очевидно той има доста уместна информация и ние желаеме той да даде показания ", разяснява пред ЕйБиСи ръководителят на комитета по разузнаване Адам Шиф.

Това може и да не е доста елементарно. Служители на Белия дом се пробваха с прочут триумф да блокират актуалните и някогашни държавни чиновници да дадат показания в следствието.
 Болтън подготвен да даде показания по украинската спекулация на Тръмп
Болтън подготвен да даде показания по украинската спекулация на Тръмп

Води договаряния с три комисии

Държавният секретар Майк Помпео , изпълняващият длъжността шеф на Генералния щаб на Белия дом, Мик Мълвани и персоналният юрист на Тръмп Руди Джулиани , са измежду тези, които отхвърлиха призовките за документи, макар че други очевидци са се явили пред комисията, макар заповедите на администрацията.

Белият дом разяснява, че това е нелегитимно , защото Камарата не е провела публично гласоподаване, с цел да стартира. Федерален съд разгласи в петък, че не е належащо гласоподаване .

Източниците от Конгреса разяснява пред " Ройтерс " предходната седмица, че може да се обадят на Болтън с цел да даде показания в обществени чувания , които се чака да стартират през идващите седмици . В неделя Шиф съобщи, че чака Белият дом да се опита да попречи на някогашния асистент , само че не сподели дали възнамерява да повика Болтън за показания обществено или при закрити врата.

Болтън, който бе уволнен от Тръмп през септември, откакто двамата се сблъска по какъв начин да се оправи с външнополитическите провокации, не разяснява обществено напъните за импийчмънт .
 Тръмп назова следствието за импийчмънт
Тръмп назова следствието за импийчмънт " линчуване "

" Линчуване " е расово претрупан термин в Съединени американски щати

С хвърлените трудности от Белия дом , плануваният очевидец в понеделник, някогашният заместител консултант по националната сигурност Чарлз Куперман, може да не се появи . Адвокатът на Куперман изяснява, че депутатите би трябвало да изчакат съдът да вземе решение дали той да се съобрази с призовката или да почете заповедта на администрацията на Тръм да не дава показания.

Законодателите се надяват да чуят от Александър Виндман във вторник, водещият специалист по Украйна в Белия дом .

В сряда те чакат Катрин Уилбъргър , изпълняващата длъжността асистент министър на защитата за интернационална сигурност и двама експерти от Държавния департамент за Украйна - Катрин Крофт и Кристофър Андерсън.

Тим Морисън, топ консултант на Белия дом за Русия и Европа, е плануван за четвъртък .
 Тръмп: Рецесия чака Съединени американски щати, в случай че
Тръмп: Рецесия чака Съединени американски щати, в случай че " ловът на вещици " против мен продължи

Демократите може да се опитат да отстранят републиканския президент от служба до Коледа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР