Депутатите да загърбят тяснопартийните си интереси в името на европейския

...
Депутатите да загърбят тяснопартийните си интереси в името на европейския
Коментари Харесай

Радев призова партиите да продължат европейския курс на България

Депутатите да загърбят " тяснопартийните си ползи " в името на европейския курс на България. За това прикани президентът Румен Радев в послание към 49-тото Народно заседание в сряда.

Радев приказва пръв след откриването на. То беше намерено от най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС и продължи по-малко от 3 часа, като депутатите не съумяха да изберат парламентарен ръководител.

" Очаквам това Народно заседание, за разлика от предходните, да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление, като одобри най-накрая създадените от него закони по Плана за възобновяване и резистентност, които да отпушат пътя ни към Шенген, които да отворят пътя към пълноценната европейска интеграция на нашата страна ", сподели Радев в обръщението си към депутатите.

Тези цели не могат да бъдат реализирани " с лозунги и заклинания, а с дейности, със загърбване на персоналните и тяснопартийни ползи и с единство ", добави Радев.

Той дефинира като първа задача на депутатите приемането на Закона за бюджета. По думите му той се надява планът да бъде импортиран от постоянен кабинет, само че в случай че това не се случи, служебното държавно управление е готово да го направи.

Другите цели пред депутатите, които президентът изброи, бяха правосъдната промяна и рационализация на армията. По отношение на второто Радев сподели, че е време " да се постави завършек на заблудата, че заменяйки няколко остарели танка с други остарели такива ще решим дълбоките проблеми на модернизацията на въоръжените сили ".

По-рано преди да влезе в постройката на Народното събрание, Радев беше запитан от публицисти дали е допустимо консултациите за държавно управление да стартират още другата седмица. Той отговори, че " всичко е допустимо ".

По закон президентът стартира съвещания с всички парламентарни партии и чак след края им връчва мандата за сформиране на кабинет на първата политическа мощ. След това тя има 7-дневен период да предложи състав на държавно управление.

В новия парламент ГЕРБ-СДС са първа политическа мощ с 69 депутати. Втора е обединението „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) с общо 64 народни представители. " Възраждане " има 37 депутати, Движение за права и свободи - 36, Българска социалистическа партия - 23 и " ИТН “ (ИТН) - 11.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР