Депутатите да продължат тази седмица с обсъждането на първото четене

...
Депутатите да продължат тази седмица с обсъждането на първото четене
Коментари Харесай

Какво ще работят депутатите тази седмица

Депутатите да продължат тази седмица с разискването на първото четене на два законопроекта за промени в Закона за железопътния превоз - на Димитър Найденов от " Продължаваме промяната-Демократична България " и на Министерския съвет, което стартира предходната седмица, планува проектопрограмата, оповестена на страницата на Народното събрание.

В законопроекта си Найденов предлага да бъде основана опция пътният лист на локомотива, удостоверението за спирачната маса на влака, бордовият дневник на локомотива и разписанието на влака да се съхраняват и на електронен притежател.
С втория законопроект – на Министерския съвет, се предлага наредба, съгласно която лицата, участващи в органите на ръководство на железопътна инфраструктура, да работят независимо и тяхната безпристрастност да не е повлияна от никакви спорове на ползи. Те не могат да правят и конкурентна активност, както и да бъдат в договорни връзки с железопътни предприятия, сдружения или сдружения.

В проектопрограмата е също първото четене на промени в Закона за здравето, импортирани от Кирил Петков („ Продължаваме промяната-Демократична България “). С тях се предлага лекуването на редки болести с лекарствени артикули и диетични храни за специфични медицински цели, почнало преди навършване на 18-годишна възраст, да се заплаща със средства от държания бюджет и след навършването на пълноправие до привършване на лекуването.

В проектопрограмата са също второто четене на промени в Закона за Европейската заповед за следствие и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс както и второто гласоподаване на Законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване на Република България в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна с непринуден финансов принос в размер 60 000 евро (117 350 лева.). Предвижда се депутатите да обсъдят Законопроект за одобрение на Споразумението сред държавното управление на България и Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) по отношение на възобновяване определянето на Регионалния център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа като център от категория 2 под егидата на ЮНЕСКО в София.

През седмицата Народното събрание би трябвало да прегледа на първо четене промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР