Депутатите да нямат имунитет, предложи лидерът на Воля Веселин Марешки

...
Депутатите да нямат имунитет, предложи лидерът на Воля Веселин Марешки
Коментари Харесай

Без имунитет за депутатите, предлага Марешки

Депутатите да нямат имунитет, предложи водачът на " Воля " Веселин Марешки в декларация от името на партията.

Марешки изясни, че са нужни 60 подписа за внасяне на тази самодейност. " Вярвам, че ще се намерят честни хора измежду вас, които да подпишат това предложение. За нас този имунитет няма никакъв смисъл. У нас той се е трансформирал в инструмент за прилепяне и операция ", счита той.

Според него в България имунитетът се употребява главно за дискредитиране. " Когато се потвърди, че не е имало никакви учредения за събаряне на имунитета, моралната отплата за нанесените вреди върху името на индивида, липсват. Искането на имунитет се е трансформирало в публичен линч ", безапелационен бе Веселин Марешки.

" Ние от " Воля " нямаме потребност от имунитети и към този момент го обявихме. Сега призоваваме и вие да го извършите. Парламентът е с най-нисък рейтинг измежду институциите. Заиграването с имунитета нормално значи, че надали не тук са събрани хора, които са отговорни за нещо и се крият плахо зад стените на тази постройка. От по кое време се пазим с тези имунитети-от народа, който ни е избрал? Ако няма от какво да се страхувате, подкрепете подписката. От Воля ви призоваваме - бъдете свободни ", обърна се Марешки към останалите депутати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР