Депутати внасят спешни промени в Изборния кодекс, с които се

...
Депутати внасят спешни промени в Изборния кодекс, с които се
Коментари Харесай

Връщат ли хартиените бюлетини? Внасят поправка в Изборния ко...

Депутати внасят незабавни промени в Изборния кодекс, с които се разрешава във всички секции - в страната и в чужбина, да може да се гласоподава както машинно, по този начин и с хартиена бюлетина. Това заяви на брифинг в Народното събрание Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, който се стимулира с ситуацията, зародила в Народното събрание.

В секциите в непознати страни, които не са членове на Европейски Съюз, да се позволява машинен избор, единствено в случай че могат да се обезпечат механически лица - български жители, които да обслужват машините, плануват други промени. За секциите в Европейски Съюз следва да се допусне машините да бъдат обслужвани и от лица, жители на съответните страни, които обаче наложително да владеят български език.

Проектът планува също техническите устройства за машините и софуерът да бъдат напълно благосъстоятелност на българската страна. В предизборната акция от ГЕРБ нееднократно поставяха въпроса кои са лицата, които имат достъп до софтуера.

С измененията се вкарва условие за броене на контролните разписки от машинното гласоподаване във всички секции и сравняване на данните от машинните протоколи с тези при преброяването на разписките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР