Депутати под карантина и болни народни представители, сред които и

...
Депутати под карантина и болни народни представители, сред които и
Коментари Харесай

Депутати на кислород осигуряват кворума в парламента

Депутати под карантина и заболели народни представители, измежду които и на кислородолечение осигуриха кворум посредством онлайн регистрация за началото на пленарния ден в Народното събрание през днешния ден. За спешното " кърпене " на кворума стана ясно от изявление на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната естрада, която порица депутатите от Българска социалистическа партия за демонстративното им влизане в залата след регистрирането на нужния кворум. Дариткова упрекна групата на Левицата, че саботира работата на Народното събрание. " Не ви ли е неловко от сътрудниците, които представяме от болничните стаи на кислородно лекуване? ", обърна се тя към депутатите от Левицата. " Вашата безочливост е безгранична, продължавате да саботирате работата на Народното събрание, продължавате да се криете из коридорите и да се явавате тук единствено, когато съумяваме с старания да осигурим кворум ", съобщи Дариткова. От Българска социалистическа партия пък желаеха да бъде привикан изключително здравния министър и да рапортува за обстановката в здравната система и пандемичната конюнктура.

Предложението не беше подложено на гласоподаване, тъй като по думите на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева не е отправено съгласно разпоредбите.

От Българска социалистическа партия отвърнаха, че настоящото от през днешния ден ново предписание за опция и за онлайн регистрация е нелегитимно, въведено с цел да се обезпечи опция и на депутати под карантина да вземат участие виртуално в съвещанията. По обед Левицата съумя да издейства поименна инспекция в залата, при която се оказа, че са регистрирани общо 116 депутати, четирима от които онлайн при необходими минимум 121 народни представители за кворум. " Воля " също упрекна Българска социалистическа партия, че саботират работата на Народното събрание. Движение за права и свободи пък по този начин и не се появиха в пленарна зала през днешния ден поради подозрения, че предходната седмица кворумът е бил обезпечаван от депутати под карантина.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР