Депутати от Възраждане, Има такъв народ и ДПС заявиха подкрепа

...
Депутати от Възраждане, Има такъв народ и ДПС заявиха подкрепа
Коментари Харесай

Депутати от Възраждане, Има такъв народ и ДПС заявиха подкрепа за вота на недоверие

Депутати от " Възраждане ", " ИТН " и Движение за права и свободи обявиха поддръжка за вота на съмнение към кабинета " Петков ".

Вотът бе импортиран тази заран от ПГ ГЕРБ-СДС в деловодството на Народното събрание с 59 подписа, а вносителите оповестиха, че е за неуспех на държавното управление във финансово-икономическата политика.

Народните представители от " ИТН " (ИТН) Станислав Балабанов, Ива Митева и ръководителят на парламентарната групата Тошко Йорданов разясниха тематиката пред публицисти преди началото на днешното съвещание на Народното събрание.

Вотът на съмнение към настоящия кабинет Има Такъв Народ го даде, още когато господин Трифонов съобщи, че излиза от обединението, уточни Йорданов. Ива Митева съобщи, че персонално ще поддържа вота и чака да се запознае с претекстовете.

Има доста аргументи за това, сподели тя и добави, че чака множеството ѝ сътрудници да са " за ", само че към момента тематиката не е разисквана от парламентарната група.

Станислав Балабанов уточни, че българското общество би трябвало да бъде умерено за актуализацията на бюджета. Има Такъв Народ ще поддържа това, което е заречен, добави депутатът. По думите му и все още продължава натискът към депутати от тяхната парламентарна група. По най-бързия метод тази изпълнителна власт с този министър-председател и министър на финансите би трябвало да завърши, сподели още той в отговор на въпрос ще поддържат ли импортирания избор на съмнение от ПГ ГЕРБ-СДС.

Деян Петков, един от напусналите парламентарната група на Има Такъв Народ, съобщи, че ще гласоподават по съвест. Със сигурност ще гласуваме свободно, без напън, добави той.

Заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев сподели: " България помни и други управнически провали, само че такова поругаване на държавността, на достойнството и достолепието на българската държавност не е имало ". Цонев уточни, че през днешния ден ще се срещнат с претекстовете и ще вземат участие в консултациите, само че решението им няма да бъде изненада. Според него има съображение за избор на съмнение във всички вероятни сфери, в това число и в моралната.

Петър Петров, заместник-председател на ПГ " Възраждане ", съобщи, че постоянно са били за оставка на държавното управление, тъй че колкото по-бързо то си отиде, толкоз по-добре.

Александър Ненков от ГЕРБ-СДС чака вотът на съмнение да бъде началото на нормализирането на връзките сред политическите партии и институциите. Още през вчерашния ден декларирахме, че ще създадем консултация с всяка една парламентарна група. Мисля, че по този начин е редно - без непотребна страст, без непотребни квалификации, би трябвало да създадем това, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР