Депутати от шест опозиционни партии и движения свикаха мирен протест

...
Депутати от шест опозиционни партии и движения свикаха мирен протест
Коментари Харесай

В Сърбия искат забрана на риалити шоута след убийствата

Депутати от шест опозиционни партии и придвижвания свикаха кротичък митинг през днешния ден, след края на тридневния печал в Сърбия, разгласен поради убийствата в главно учебно заведение „ Владислав Рибникар “ в Белград. Митингът ще стартира в 18:00 ч. на централния площад „ Никола Пашич “ против постройката на Народното събрание.

Опозицията разгласи лист с претенции, които да бъдат изпълнени в границите на седмица, в това число предприемане на ограничения против общественото насърчаване на принуждение, неотложно уволняване на членовете на Регулаторния орган за електронните медии, възбрана на риалити стратегии и шоута, които насърчават принуждение, експанзия, аморално и примитивно държание по телевизионни канали с национално покритие.

Опозицията желае също възбрана на медии, които насърчават принуждение, разгласяват подправени вести и нарушават журналистическия кодекс, както и премахване на управлението на сръбската държавна телевизия РТС поради излъчването на излъчвания, които разпространяват принуждение, престъпност и експанзия.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич разяснява, че двете всеобщи убийства са „ последица от времената, в които живеем “. Сръбският министър председател означи, че в обществените мрежи и по принцип, се злоупотребява със свободата на изложение, а „ поощряването на насилието в обществените мрежи се е трансформирало в норма и стандарт, в който нашите деца би трябвало да живеят “.

На 3 май (сряда) 13-годишен възпитаник простреля с револверите на татко си осем свои съученици и един учебен надзирател в белградско учебно заведение. При стрелбата бяха ранени и шест деца и учителка.

На идващия ден вечерта 21-годишен сърбин стреля с автоматизирано оръжие от движеща се кола в три села в региона на град Младеновац, на към 40 км южно от Белград. Осем души починаха, а 14 бяха ранени.

 

Етикети: Сърбияубийства
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР