Депутати от различни парламентарни групи са в Пловдив преди началото

...
Депутати от различни парламентарни групи са в Пловдив преди началото
Коментари Харесай

Стълпотворение от депутати в Пловдив на сесията за дела на Гергов в панаира

Депутати от разнообразни парламентарни групи са в Пловдив преди началото на сесията на общинския съвет, на която би трябвало да се вземе решение за апорта на акциите на Варна в панаира в взаимното сдружение на общината с Георги Гергов „ Пълдин Туринвест “. Счита се, че в случай че капиталът на сдружението бъде вдигнат, предприемачът ще придобие над 79 на 100 от контрола над комерсиалното ревю, написа „ 24 часа “.

В Пловдив са Никола Минчев и Росен Костурков от „ Продължаваме Промяната “, Кристиан Вигенин и Иван Петков-Бебето от Българска социалистическа партия, Христо Иванов и Йордан Иванов от „ Демократична България “. Общинските съветници обаче са малко и най-вероятно сесията още веднъж ще се провали заради липса на кворум.

Днешната сесия беше планувана по искане на 17 съветници – от „ Демократична България “, Вътрешна македонска революционна организация, „ Кауза Пловдив “, един от ЗС „ Александър Стамболийски “ и двама самостоятелни. Въпросът с акциите на Варна в панаира влиза в локалния парламент на Пловдив за четвърти път. На 24 ноември м. година съветниците задължиха представителя на общината в общото заседание на „ Пълдин Туринвест “ Ясен Михайлов да гласоподава срещу апорта, само че на друго съвещание – на 19 декември, изненадващо с гласовете на ГЕРБ и „ Автентична лява Българска социалистическа партия “ беше взето тъкмо противоположното решение. Сесия за ново гласоподаване беше планувана на 3 януари, само че тя се провали поради неналичието на кворум, откакто групите на ГЕРБ и „ Автентична лява Българска социалистическа партия “ не се явиха в залата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР