Депутати от „Продължаваме промяната” инициират приемна в Областна управа –

...
Депутати от „Продължаваме промяната” инициират приемна в Областна управа –
Коментари Харесай

Депутати от ПП превръщат Областна управа в Пловдив в партиен офис, Тотев скастри Настимир Ананиев

Депутати от „ Продължаваме промяната” предизвикват приемна в Областна администрация – Пловдив от името на Комисията по районно развиване, благоустройство и локално самоуправление към Народното събрание.

По-рано към медиите бе изпратено прессъобщение, в което се споделя, че в понеделник ръководителят на комисията Настимир Ананиев дружно със заместник-председателят на комисията – Йордан Терзийски, както и народните представители от Пловдив – Венцислава Любенова и Росен Костурков ще бъдат в Пловдив.

„ Приемната за жители ще бъде с фокус активността на комисията – Закон за устройство на територията, Закон за гражданската регистрация, Закон за кадастъра и имотния указател, Закон за пътищата и други значими тематики за българските жители. Искаме да чуем проблемите на жителите от Пловдив и се надяваме да можем да помогнем”, написа в известието.

На днешното съвещание на комисията Иван Тотев от ГЕРБ и Манол Генов от Българска социалистическа партия зададоха въпроси на Ананиев в качеството си на какъв прави въпросната приемна.

„ Най-нормалното е при такова посещаване в Пловдив, депутатите от 16 и 17 МИР да бъдат минимум известени за сходна среща, в случай че не и поканени. Откакто се занимавам с политика такова нещо не се е случвало, даже когато кметът на Пловдив бе от опозицията. В комисията от Пловдив сме Младен Шишков и Манол Генов, само че ние не знаем за нея. Най-малкото е неприятно, че научаваме от медиите за нея, поради, че тази комисия ще работи месеци, в случай че не и години. Това скапва доверието и разрушава посланието за работата в екип”, сподели Иван Тотев.

Настимир Ананиев съобщи, че е сюрпризиран, че Тотев желае да участва на негова приемна, като той желал да обиколи всички градове, с цел да се запознае с проблемите на хората.

Манол Генов също попита в качеството си на народен представител, или на ръководител на комисията ще направи това посещаване, а Ананиев му отвърна, че след съвещанието ще му отговори.

Така на процедура излиза, че Ананиев и другите трима депутати от Политическа партия употребяват постройката на Областна администрация за партиен офис, където да вършат своите приемни. То обаче е замаскирано, като публично посещаване от законодателната комисия.

На процедура към 2/3 от заплатите на депутатите към са за представителни разноски – отварянето на приемни за жители, пътни разноски и други. До този миг нито един от народните представители от Политическа партия не са отворили такава одобрявана в Пловдив, като очевидно избират да икономисват „ парите” за тях, като употребяват постройките на държавните органи.

Друг е и въпросът, че и регионална администрация е част от изпълнителната власт, а правенето на партийни приемни в нея, слага въпроса и за спазването на правилото за разделянето на управляващите, за които четирите ръководещи партии парадират, че ще бъде сложено на фундамент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР