Депутати от ППДБ пред “Труд news: Редовно правителство, но не

...
Депутати от ППДБ пред “Труд news: Редовно правителство, но не
Коментари Харесай

Мандатът на Денков пред пълен провал

Депутати от ППДБ пред “Труд news ”: Редовно държавно управление, само че не непременно
Министри като министри от ГЕРБ-СДС няма да има, сподели номинираният за министър председател

Мария Габриел не е фактор в ГЕРБ

Моралът ще надделее над перверзните политически сметки и държавно управление с мандата на ППДБ няма да има, разясниха пред “Труд news ” депутати от ГЕРБ-СДС. Според тях мандатът на Николай Денков е “обречен на цялостен неуспех ” защото даже и да откри нови претенденти за министри на местата на отказалите се и на отказаните за постовете, то народни представители и от двете обединения ППДБ и ГЕРБ-СДС няма да гласоподават “За ” това държавно управление. Дори да бъде импортиран състав в пленарна зала, прекомерно е допустимо кабинетът да не събере болшинство, сочат предварителните калкулации на представители и от двете парламентарни групи.

Оценките на депутати за литературните приказки за “замразяване, топене и слънчеви лъчи ” са всичко друго, само че не и политическа тирада. Депутати от ППДБ обявиха сбито пред “Труд news ”, че е “важно да има постоянно държавно управление за страната, само че не на такава цена ”. Освен това в Политическа партия имат и още едно безпокойство, че е прекомерно допустимо Демократична България да изоставен съюза и те да останат сами. Резултатът на партията както самия Кирил Петков признава пред Народно събрание на Политическа партия, не би бил повече от 7 %, което значи, че Политическа партия сами могат да реализират 22-24 депутати.

Още сутринта в сряда към 10.00 часа Мария Габриел притича до кабинета на ръководителя на Народно събрание и без да дава отговор на журналистически въпроси се шмугна вътре. След нея влязоха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Томислав Дончев, както и Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. Срещата продължи повече от 3 часа, само че Борисов си потегли още преди първия час.
Томислав Дончев и Мария Габриел не разясниха нищо пред медиите, а Николай Денков разгласи, че се разискват имена на министри. “Министри на ГЕРБ в бъдещото държавно управление няма да има. Обсъждаме състав и конструкция на кабинета. Диалогът е градивен ”, сподели Денков. Той сподели още, че “няма да има проблем с администрацията, за което ще се изготви съотвентия документ, а вторият е персоналният състав на кабинета ”. “Министри като министри от ГЕРБ-СДС няма да има. Това, което има, е състав, от който тръгнахме. Приемаме специалисти отвред като оферти, въпросът е кои са най-хубавите ”, съобщи Николай Денков.

Думите му бяха избрани от народни представители на ГЕРБ като изцяло безсмислени, защото съгласно тях няма по какъв начин министрите да не са политически обвързани. “Министрите извършват на партиите, които са ги излъчили ”, споделиха народни представители от ГЕРБ-СДС с дълголетен опит. Голяма част от сериозните хора в Народното събрание настояват, че в основата на всички недоразумения, в това число и на по този начин наречените “замразявания ”, “размразявания ” на договарянията е Мария Габриел, която не е никакъв фактор в ГЕРБ. От останалите парламентарни групи разясниха, че цената на кабинет с мандата на ППДБ ще е висока и за жалост ще бъде платена от българския народ. Казаха и, че тази цена ще е доста по-висока от нови предварителни избори, които почтено да преподредят конфигурацията в Народното събрание след скандалните изявления от Народно събрание на Политическа партия.

От Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и “Възраждане ” приканиха по най-бърз метод да се върви към предварителен избор.
Стойчо Стойчев, политолог, пред “Труд news ”: ГЕРБ-СДС и ППДБ са в кръгова защита и е обикновено да образуват болшинство


Няма нищо по-логично сега да се осъществя вторият мандат и той да се осъществя във формата ГЕРБ-ППДБ, тъй като изключително в развоя на обстановката през последната седмица, записите към “Промяната ”, активизацията на прокуратурата във връзка с Борисов и други лица прави по този начин, че все по-силно да се консолидира това болшинство към Политическа партия и ГЕРБ.

Ако е имало някакво подозрение, че след записите на “Промяната ” двете обединения би трябвало да създадат общ кабинет, с цел да осъществят цели и промени, при тях към този момент е ясно, че няма по-добро деяние и всяко друго би било животозастрашаващо за техните организации. Пътят е общ кабинет и общо болшинство, което в доста решителни стъпки да изземе самодейността на президента Румен Радев и основния прокурор Иван Гешев и да наложи своето ръководство. Парламентарната република малко я позабравихме по какъв начин действа. Президентът съумя да нарежда свои фрагменти и да осъществя свои политики във всички сфери на ръководството, най-много в областта на сигурността. Разбира се, обстановката в оня миг му е разрешавала това, а гражданското общество тогава го аплодираше, тъй като тогава президентът беше добър, а Гешев и ГЕРБ-лоши.

При състояние, че и двете обединения ГЕРБ-СДС и ППДБ са в кръгова защита, сега няма нищо по-нормално от това, да образуват едно болшинство.
Цветанка Андреева, политолог: Парадоксът е, че в този момент ГЕРБ са тези, които могат да спасят Политическа партия
Двете обединения имат общи цели



Абсурдната обстановка ще сплоти партиите, с цел да сформират държавно управление. Добре в двете обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да се опитат да разширят парламентарната поддръжка.

Вече има толкоз доста сюжети - сюжети на разнообразни войни. Ние сме в затъмнение, обвързвано с политическата рецесия, към този момент трета година. Този цикъл не свършва. Политиците са единствените, които могат да върнат властта там, където ѝ е мястото.

Скандалът към Политическа партия ще ги направи много по-гъвкави не толкоз в желанието си да се защитят персонално, едвам обезпечат битието си на политическа партия. Те, дружно с ГЕРБ, са гръбнакът, който може да построи постоянно държавно управление.

Политическа партия би трябвало да дадат гаранции пред ГЕРБ, че няма да изпълнят тези си властови планове, които чухме в записа (за чистка в администрацията и така нататък, б. р.), и че няма да играят двойна игра. Атаката против Политическа партия е офанзивата, която гледахме преди 3 години против ГЕРБ. Парадоксът е, че в този момент ГЕРБ са тези, които могат да спасят Политическа партия - да оцелее чисто политически. ГЕРБ избавят фундамента на демократичните устои, в случай че решат да създадат постоянно държавно управление, в случай че съумеят да се договорят. Не е елементарно решение. В момента двете обединения имат общи цели и са ясни. В такова държавно управление има и смисъл, и живот.

Това, което следим, не е правораздаване, а междуинституционална война. Когато обществото получи гаранции, че правовият ред е възобновен и ще се раздава правораздаване, а няма да се стига до дела-бухалки, които ще бъдат наказателни акции против политиците - имунитетът пази депутатите точно от това - да няма разпра с тях.

В момента са атакувани водещите водачи на партии, които се чака до 5 дни да сформират държавно управление. Имунитетът в този случай играе роля не на лична отбрана, а отбрана на политическия развой.

Президентът се е трансформирал от държавен глава с представителни функционалности в глава на изпълнителната власт за доста дълъг интервал.

Това измести властта от институциите. Оказа се, че е в ръцете на някакви недотам официални кръгове и е еднолично в ръцете на президента Радев, който се оказа, че самичък би трябвало да управлява личната си власт.

Не радикализмът в настройките, а в противен случай - консенсусът ще ни изведе от този безпорядък и ще постави завършек на политическата рецесия.
Станислав Балабанов, секретар на ПГ на Има Такъв Народ: ГЕРБ и ППДБ вървят към очевидно уродливо ръководство


ГЕРБ и ППДБ вървят към очевидно уродливо ръководство. Такова държавно управление няма да се понесе от нервите на българските жители и ще бъде изметено.

Сега, за разлика от нас, би трябвало да питате бъдещите съдружни сътрудници, възможни, на ГЕРБ, по какъв начин ще постъпят в тази обстановка. От “Има подобен народ ” сме споделили, че никой не е над закона и в случай че има задоволително доказателства, дали се споделя Радостин Василев, или Бойко Борисов, би трябвало да носи отговорност за дейностите си.
Костадин Костадинов, водач на “Възраждане ”: Инатът на ППДБ да сформират държавно управление може да унищожи България


Още от началото на работата на този парламент ние приказваме, че няма по какъв начин да има устойчиво постоянно държавно управление.

Всъщност тази задълбочаваща се рецесия, която по-скоро наподобява на един очистителен развой, продължава да се ускорява.
Единственият вид е да отидем на нови избори. Инатът на ППДБ да сформират държавно управление може да унищожи България. Политическа партия към този момент нямат никаква морална и законова легитимност за това нещо, тъй като те са потвърдени, след вчерашното чуване, сътрудници на непозната страна и би трябвало да бъдат задържани, а не да вземат участие в ръководството на страната.

От през вчерашния ден се появиха изказвания, че България би трябвало да стане протекторат на Европейския съюз, в случай че не се сформира държавно управление на продължаваме измяната и доносническа България. Нека го кажа още един път - тези хора желаят България да престане да съществува като страна. Те са опасност за националната сигурност и би трябвало да бъдат задържани. Не знам за какво към момента ги позволяват в постройката на Народното събрание.
Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България: Право е на Николай Денков да подбере претендентите за министри


Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Това е целенасочена офанзива против Борисов и е офанзива, която цели да се провали втория мандат за сформиране на държавно управление. Ние не сме перална машина. Борисов дано се бори и пази. Дали и какво има в досието за “Барселонагейт ” - аз не знам.

Аз съм сигурен, че в случай че Борисов нямаше имунитет, през вчерашния ден още щяха да го арестуват, с цел да се нагнети ситуацията и да не се разреши на ГЕРБ да даде поддръжка за втория мандат.

Гешев и Радев работят да не се сътвори държавно управление. Служебната власт има интерес да продължи до локалните избори, защото има план в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове.

Всеки политически план, основан от президент, катастрофира. Някои позиции ще бъдат изменени, с цел да придобие държавното управление експертен профил. Право е на Николай Денков да подбере претендентите за министри. Той води диалози, с цел да окомплектова екип. Ние сме му дали мандат да подбере и предложи. Парламентарната група ще го гласоподава. Трябва да бъде в съгласие и с Мария Габриел. Правителство с втория мандат ще бъде формирано.
Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия: Лицемерие, боязън и лакомия за власт


Борисов да си даде самичък имунитета. Щом твърди, че е почтен, да го потвърди в един транспарантен правосъден развой. Ако не се откаже самичък от имунитета си, значи, че плахо се крие от правораздаване.

При състояние, че се стигне до гласоподаване, ние ще гласуваме за свалянето му. Интересно е по какъв начин биха дали своят вот съдружните му сътрудници от Политическа партия и Демократична България. Тези, които го арестуваха нелегално, през днешния ден го избавят от законна процедура за търсене на отговорност.

Тези, които до през вчерашния ден издигаха като знаме битката с корупцията, през днешния ден я прикриват с парламентарни хватки. Лицемерие, боязън и лакомия за власт. Коалиция на омертата.
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ: Свидетели сме на цялостен разпад на страната


Свидетели сме на цялостен разпад на страната. Всяка една от трите управляващи - законодателна, изпълнителна, правосъдна, има своите проблеми, и то не от през днешния ден. И в един миг в тази обстановка към този момент следим война сред институциите и другите управляващи.

Тук в тази обстановка от политическа позиция и целенасоченост може да има разнообразни решения, само че юридическата страна на нещата си има своите способени органи.

Формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на страната.

Да има държавно управление е наложително!

От кого? - от Рамбовци? Които посредством вас, медиите, разбрахме, че почерпени взимат решение за разпра с опозицията. От Рамбовци, които на свои партийни съвещания не се занимават с проблемите на хората и страната, не търсят излаз от рецесиите, а се занимават по какъв начин да натикат и заличат своите съперници.

От Рамбовци, които не се интересуват от институциите и органите на страната, а самите те вършат и кроят проекти по какъв начин да унищожават даже и службите за сигурност на страната, с цел да ги трансфорат в партийно политически инструмент, и вие се вършиме, че за вас нищо не се случва и тези хора би трябвало да ги овластите? Не мисля, че подобен вид хора би трябвало да бъдат овластени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР