Депутати от партия ГЕРБ давоха брифинг в Народното събрание, на

...
Депутати от партия ГЕРБ давоха брифинг в Народното събрание, на
Коментари Харесай

ГЕРБ с разкрития за нова афера на ПП - уличиха в измама кандидата за гуверньор на БНБ Андрей Гюров

Депутати от партия ГЕРБ давоха брифинг в Народното събрание, на който направиха разкрития за нов скандал с " Продължаваме промяната ". Красимир Вълчев изнесе данни за имама от страна на шефа на парламентарната група на харвардите Андрей Гюров, за който има подозрение, че е излъгал с дисертационния си труд.

" Имаме подозрение, че е оказван напън върху Националния център за информация и документи за експресно признание на образователно-квалификационната степен на Андрей Гюров. Имаме задоволително съображение да считаме, че процедурата за академично признание е опорочена ", разяснява проф. Вълчев.

" За да бъде позволен до чуването, той би трябвало да има академично признание на труда му. Вчера до 16.00 часа в регистъра липсваше такова признание, което се появи в 17.30 часа. Това е смущаващо ", изясни той.

" Зачитайки неговия теоретичен труд, откриваме, че той има оракулски умения. Научният му труд, който е изработен през 2005 година, когато го зачетем, виждаме, че той цитира данни от 2007 година, 2008 година и 2012 година ", обясниха от ГЕРБ.

" Това е претендент, на който и Нострадамус би завидял. Той е анализирал през 2005 година икономическата рецесия през 2007 и 2008 година По-вероятно е този труд да не е достоверен ", отсече някогашният правосъден министър.

" Всичко това стартира с документна машинация, продължи с документна машинация и ще свърши с такава напълно скоро ", заключи Тома Биков.

" Дисертационният труд може да го видите в регистъра на ЦИД, той е обществен и е обвързван с регулациите в банковата система. Той твърди, че този труд е от 2005 година, в случай че тя обаче е от 2012-2013 година, има нарушение на разпоредбите. На първа страница на дисертацията имаме 2005 година, а на четвърта страница проучва настоящи данни от 2012 и 2013 година и проучва рецесията от 2008 година ", изясни проф. Вълчев.

" В момента сме на стадий изследване и чуване на претендентите и си вършим работата. В уеб страницата на НАЦИД ще откриете още едно име на човек, чийто дисертационен труд се признава за 1 ден. Това е на госпожа Велислава Петрова, заместник-министър. Това са единствените двама души, чиито дипломи се легализират за 1 ден. На всички други им е нужен най-малко месец ", сподели някогашният учебен министър.

Тома Биков изрази и подозрение по отношение на стажа на Андрей Гюров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР