Депутати от Националния фронт за спасение на България днес критикуваха

...
Депутати от Националния фронт за спасение на България днес критикуваха
Коментари Харесай

Скандал във властта, НФСБ обвини ГЕРБ в икономически лобизъм

Депутати от Националния фронт за избавление на България през днешния ден подлагаха на критика сътрудниците си от ГЕРБ, че обслужват частни стопански ползи със законодателната си активност. От най-голямата партия в ръководещата коалиция изрично отхвърлиха обвиняванията.

В „ ябълка на раздора” се трансфораха промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Симеонов: Всеки на някой е родственик, това не са "калинки "

Домусчиев отговори на Симеонов, уличи го в "лъжи " и "изцепки " за БМФ

Симеонов: Българският флот е трансфериран към офшорки

„ От НФБС сме безпределно възмутени и се питаме докога ще продължи тази нечестна игра от страна на сътрудниците от ГЕРБ. Вчера имахме съвет на обединенията. Тази корекция и самият закон сътрудниците от Атака бяха подготвени да го отдръпват, само че се противиха сътрудниците от ГЕРБ, което ясно и изрично демонстрира едно – олигарсите в България продават ползите на българите “, съобщи на брифинг в Народното събрание Валентин Касабов – народен представител от НФСБ.

Според него приемането на измененията сочи съществуването на зависимости.

„ Питайте Бойко Борисов по какъв метод е подвластен от братя Домусчиеви. Това е огромният въпрос, който задава Валери Симеонов. Задаваме и ние този въпрос”, сподели Касабов.

Недоволството му бе предизвикано от измененията в Закона за приватизация и следприватизационен надзор и по-специално член 32, в който се споделя, че характерни отговорности за едно приватизирано сдружение могат да бъдат вменявани за не повече от 5 години.

Според Касабов по този начин се икономисва на бизнесмена Кирил Домусчиев дълг от 58 млн. лв., които той би трябвало да заплати на страната по силата на правосъдно решение.

„ Специфично обвързване е точно задължението за поддържането на бруто указател тонаж на Български морски флот (БМФ), което не е измежду останалите съществени отговорности, които са безсрочни. С предаването на противоположна мощ с параграф 4, както и публицистичната корекция, която беше направена в зала и корекцията да се добави новият член, на процедура те ще работят с противоположна мощ. Следователно, оттук насетне, каквито и решения да има на трибунал или на български съд, те няма да важат”, счита депутатът от НФСБ Христиан Митев.

Според него новата правна норма, която поражда назад деяние, е писана напълно в поддръжката на притежателите на БМФ, а правният екип на президента би трябвало да реши дали да не наложи несъгласие на закона в тази му част.

Депутатът от НФСБ Борис Ячев пък укори опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Воля”, че не са взели отношение по време на дебатите за противоречивите законодателни промени.

„ В момента приказваме за едно безмълвно болшинство, особено по този законопроект, което несъмнено не е политическо, само че е икономическо”, акцентира Ячев.

На обвиняванията на Патриотите отговори ръководителят на Правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов, който отхвърли той или различен народен представител от ГЕРБ да са предложили ремонти в противоречивите два параграфа и добави, че измененията в закона не се вършат в интерес на частни стопански ползи.

„ Искам да подчертая, че нито аз, нито ГЕРБ сме правили ремонти по двата параграфa. Проверете отчета, ще видите кои са вносителите”, разяснява Данаил Кирилов в отговор на рецензиите на НФСБ.

На въпрос подарили ли са на братя Домусчиеви 58 млн. лв. с измененията в закона той съобщи: „ Нищо подобно” и добави: „ Взел съм отношение по процедурата и по отчета, който е гласуван от икономическа комисия”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР