Депутати от Има такъв народ станаха на крака и аплодираха

...
Депутати от Има такъв народ станаха на крака и аплодираха
Коментари Харесай

Петков поиска подкрепа от депутатите на ИТН, Йорданов и Балабанов го аплодираха

Депутати от " ИТН " станаха на крайници и приветстваха премиера Кирил Петков. Случката се разигра след речта на Петков в границите на дебатите по вота на недоверия против неговото държавно управление, иницииран от ГЕРБ-СДС.

Реакцията на Тошко Йорданов и Станислав Балабанов пристигна след открит апел на Петков към депутатите от Има Такъв Народ за поддръжка в идното гласоподаване.

След показване на мнението на вносителите от ГЕРБ за неуспехите на кабинета и мотива за внасяне на вота на съмнение, Кирил Петков излезе на трибуната и съобщи:

" Наред с демагогската и искрено скучна тирада, написана от чиновник на министерския съвет, най-после й Кирил Петков, непосредствено и безсрамно, се обърна към депутатите от Има Такъв Народ. Премиерът ги прикани за поддръжка и разединение на редиците, с цел да може той да резервира властта, която има от декември месец предходната година ".

Тошко Йорданов стана на крайници и иронично стартира да му ръкопляска, последван от сътрудника му Станислав Балабанов.

В изявлението си Петков отбрани работата на държавното управление, като позчи, че по данни на Национален статистически институт стопанската система бележи 4% растеж за първото тримесечие, а износът е " рекорден ". " Увеличихме минималната заплата, подкрепихме фамилиите, увеличихме пенсиите. Увеличихме бюджета за образованието, междинната учителска заплата ще е 25 % повече от междинната за страната, за лекарите - главната ще стане 2 000 лв.. За персоналните лекари има 38 % нарастване ", посочи министър председателят.

" Или може би вотът е поради действителната диверсификация от съветски газ. Гръцката връзка ще е издигната през юли. И по тази причина, че почнахме следствие на " Турски поток ", добави Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР