Депутати от германската партия Левите поискаха да се проведе парламентарен

...
Депутати от германската партия Левите поискаха да се проведе парламентарен
Коментари Харесай

Германски депутати искат изтеглянето на посланика на САЩ в Берлин

Депутати от немската партия " Левите " желаеха да се организира парламентарен спор за възможното изпъждане на посланика на Съединени американски щати в Берлин, упрекнат в интервенция във вътрешните работи на страната, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Депутатите внесоха предложение за осъществяване на спор в долната камара на немския парламент, за Ричард Гренел да бъде разгласен за личност нон грата, оповестява всекидневникът " Билд ". Възможно е дебатът да се състои идната седмица.

Гренел нервира освен левите депутати. Заместник-председателят на Бундестага Волфганг Кубицки от Свободната демократическа партия наскоро съобщи, че един дипломат не би трябвало " да насочва сходни обществени рецензии " и да се намесва във вътрешните работи на една страна.

Депутатите от партия " Левите " се базират в своя текст на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, съгласно която посланиците би трябвало да заобикалят всякаква интервенция във вътрешните работи на страните, в които са изпратени.

52-годишният Гренел беше представител на задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации и корав покровител на американския президент Доналд Тръмп. Той беше назначен за дипломат в Берлин през април 2018 година и по-късно се отличи със заемането на внезапни позиции, изключително посредством обществената мрежа Туитър, която също като Тръмп употребява необятно, с цел да насочва посланията си.

След встъпването си в служба в Берлин, Гренел провокира напрежение, заплашвайки със наказания против държавното управление или немски предприятия във връзка разнообразни досиета. Той се разгласи против намаляването на военните разноски, градежа на съветския газопровод " Северен поток 2 " и присъединяване на китайското дружество " Хуавей " в построяването на бъдещата 5G мрежа. От встъпването си в служба напролет на 2018 година той приканва за евакуиране на немските предприятия от Иран.

" Подобно държание не укрепва другарските връзки сред Германия и Съединени американски щати ", акцентират членовете на " Левите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР