Депутати от ДПС и Възраждане“ стигнаха до физически сблъсъци в

...
Депутати от ДПС и Възраждане“ стигнаха до физически сблъсъци в
Коментари Харесай

Плюнки, терористи, боклуци. ДПС и Възраждане стигнаха до сблъсък заради опит за блокиране на парламента

Депутати от Движение за права и свободи и „ Възраждане “ стигнаха до физически конфликти в Народното събрание по време на изключителното му съвещание в понеделник. Това стана след нов опит на партията на Костадин Костадинов да блокира работата на Народното събрание (НС).

Новината идва на фона на провалените две поредни съвещания на Народното събрание в края на предходната седмица. В четвъртък на Народно събрание и нарекоха това „ митинг “ против и опита за реализиране на конституционни промени от страна на ръководещото болшинство.

Ден по-късно ръководещите в пленарната зала и съвещанието пропадна поради липса на кворум.
Какво стана в залата
Извънредното съвещание на Народното събрание в понеделник стартира с ново блокиране на трибуната на Народното събрание от страна на „ Възраждане “. Те обявиха, че ще продължат дейностите си до „ възобновяване на естествената работа “ на Народното събрание, без обаче да уточнят какво значи това.

В отговор председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова предложи депутатите да се изричат от място за осъществяване на съвещанието. Предложението ѝ беше признато и съвещанието продължи с оферти и изявления от място.

Тогава обаче депутати от „ Възраждане “ изключиха част от системата за озвучаване в Народното събрание. Това докара до конфликти с сътрудниците им от Движение за права и свободи – глобеният за корупция от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “ и ръководител на парламентарната група Делян Пеевски и шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев .

Те се пробваха да включат назад системата за озвучаване, само че в това време бяха обградени от депутати от „ Възраждане “.

Опит да въдворят ред направиха и квесторите в Народното събрание, само че това не даде резултат.

„ Кой си ти, че ще дърпаш кабела, кой си ти бе, отпадък “, викаше Йордан Цонев. „ К`ъв си ти? Лидер на една тайфа “, сподели той по адрес на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

От „ Възраждане “ на собствен ред споделиха, че депутатът от партията Ивелин Първанов е получил „ смъртна опасност “ от сътрудника си от Движение за права и свободи Марио Ангелов .

По време на съвещанието бяха включени и противопожарните аларми. Според депутата от ПП-ДБ Манол Пейков това също е било дело на депутатите от „ Възраждане “.

В последна сметка съвещанието продължи, а депутатите гласоподаваха на първо четене през България и взеха решение да влезе в действие от 1 март.
Какви бяха политическите реакции
Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски сподели пред публицисти в Народното събрание, че ръководещото болшинство няма да се поддаде на „ натиска на тези смешни терористи “ и Народното събрание ще продължи да действа.

„ Вие видяхте ли по какъв начин депутати в кавички блъскат квестори и дами? Това не са мъже. Това са плюнки “, сподели още той.

Костадин Костадинов трансферира виновността за събитията в Народното събрание напълно върху Движение за права и свободи и ръководещото болшинство.

„ Това, на което ставаме очевидци в Народното събрание, е безусловно невиждано, ненормално и незаконно държание от страна на ръководещата незаконна сглобка “, сподели Костадинов, който твърди, че приказва от името на „ българите “, въпреки че партията му е трета политическа мощ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани народните представители да спрат „ да се наскърбяват, да се дърпат, да си вършат номера, с цел да довършим значимите за хората неща “. Той свърза събитията в пленарната зала с митингите против ръководеното от него държавно управление през 2020 година

„ Предупредих още преди 3 години, че когато вдигнеш юмруците и тръгнеш против постоянно държавно управление, резултатът е този в зала “, сподели Борисов.

През 2020 година хиляди жители стачкуваха в продължение на месеци против третия кабинет с министър председател Бойко Борисов, както и против тогавашния основен прокурор Иван Гешев . Един от знаците на тези митинги стана вдигнат пестник от президента Румен Радев .

Управляващото болшинство твърди, че до края на седмицата ще успее да гласоподава обещаните от водачите ѝ конституционни промени, както и бюджета за 2024 година От „ Възраждане “, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия споделят, че няма да попречват само гласуването на бюджета.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР