Депутати от долната камара на парламента във Великобритания призоваха за

...
Депутати от долната камара на парламента във Великобритания призоваха за
Коментари Харесай

Британски депутати призовават за облекчаване на режима на употреба на електронни цигари на обществени места


Депутати от долната камара на Народното събрание във Англия приканиха за облекчение на режима на използването на електронни цигари на публични места и за реимбурсиране от Националната здравна каса на новите други възможности за понижаване на тютюнопушенето в страната. Това стана ясно в отчет на парламентарната Комисия по просвета и технологии, оповестен на 17-ти август, разяснява „ Хъфингтън пост “.

Според членовете на Народното събрание има неправилни схващания в обществото за електронните цигари и устройствата с нагряване, които би трябвало да бъдат преборени, с цел да се понижи % на пушенето на Острова.

Електронните цигари са 95% по-малко нездравословни от стандартните цигари, а продуктите с нагряване са към 90% по-малко нездравословни, съгласно изследвания, посочени в отчета. Поради това английските депутати приканват Националната здравна работа на Англия да не подценява новите други възможности като средство за прекъсване на тютюнопушенето.

В отчета си Комисията по просвета и технологии приканва английското държавно управление незабавно да преразгледа системата за лиценциране на електронните цигари и да отстрани бариерите по предписването им от Националната здравна работа като средство за прекъсване на тютюнопушенето.

Правителството пропуща извънредно огромна опция да понижи смъртността, породена от тютюнопушенето, декларират депутатите от Комисията и предлагат да се понижи акциза на електронните цигари. Членовете на Народното събрание упорстват още да се подхващат съответни ограничения за облекчение на режима на лицензирането, предписването и рекламата на електронни устройства, поради изгодите за публичното здраве. Депутатите обявиха, че следва съществено да се премисли регулацията, облагането и използването на електронни цигари на обществени места, в това число и да се разиска унищожаване на възбраната за прилагане в публичния превоз.

Комисията по просвета и технологии прикани още бизнеса, транспортните компании и снабдители и локалните управляващи да разграничават стандартните от електронните цигари, заради капацитета на новите алтернави за понижаване на вредата. „ Ако се употребяват вярно, електронните цигари могат да бъдат основно оръжие в арсенала на Националната здравна работа за прекъсване на тютюнопушенето. “, съобщи ръководителят на комисията Нормън Ламб.

Тютюнопушенето се показва като един от най-сериозните причинители на гибел в Обединеното кралство и от години страната води сериозна война против тютюнопушенето посредством редица фискални и други регулаторни ограничения. Страната вкарва редица строги ограничения като огромни публични акции за вредата от тютюнопушенето, възбрана на рекламата и използването на закрито, високата цена на кутия цигари и едноцветните опаковки на кутиите без проявление на фирмени марки и други. Въпреки множеството въведени ограничавания на Острова, към момента 15,5% от британците не престават да пушат.

„ Електронните цигари са потвърдено средство за прекъсване на тютюнопушенето и до момента в който подозренията за техния дълготраен резултат остават, невъзможността да изследваме изгодата от използването им може да докара до продължителното пушене на елементарни цигари – а това убива по 79 000 души в Англия всяка година “, добавя ръководителят на комисията Нормън Ламб, представен от изданието.

Според него е неприемливо три четвърти от отделенията към Националната здравна работа да всяват неправилни подозрения за вредата от пасивното поемане на парата от е-цигарите, а една трета от тях да не разрешават използването им, вместо да се възползват от опцията за възстановяване на здравето на пациентите.

Свързани публикации.. Отказът от тютюнопушене носи диабет, само че... 0 С неповторим ход ще борят тютюнопушенето в Япония 0 Вторичният пушек от цигарите разболява децата фактически 0

Комисията е уверена, че рискът за пушачите от продължителното пушене на стандартни цигари е по-голям от несигурността по отношение на дълготрайната приложимост на електронни цигари.

С оглед събирането на самостоятелни научни данни във връзка със здравните резултати от електронните цигари и изделията с нагряване без горене Комисията приканва държавното управление да поддържа основаването на дълготрайна научноизследователска стратегия под контрола на Public Health England и на Комитета по токсичност на химическите субстанции в храни, потребителски артикули и околната среда. Правителството следва да огласява наличните научни доказателства на необятната общност и здравните експерти.

Комисията показва още капацитета на електронните цигари за пациентите с душевен проблеми, които не могат да спрат да пушат. Депутатите са уверени, че хората с психологични проблеми пушат доста повече от останалата част от популацията и са 2,5 пъти по-склонни от останалите да стартират нездравословния табиет. Затова за пушачите с такива проблеми ще бъде от изгода да се предизвиква прекосяването към електронни цигари, а използването им би трябвало да бъде позволена в здравните отделения за психологично заболели.

„ Много от управленията на отделенията за психологично заболели обаче имат неправилно схващане за заплахата от електронните цигари и постановат непотребни и несъответствуващи забрани за тяхното потребление в тези здравни заведения “, добавя отчета на комисията.

Притесненията, че електронните цигари са първа стъпка към пушене на стандартни цигари, най-много за младите непушачи, също не се оправдаха, съгласно депутатите. Когато се употребяват вярно, електронните цигари може да са значим инструмент за здравните управляващи в битката с пушенето.

Близо 3 милиона души във Англия употребяват електронни цигари сега, показва отчета, а 470 000 от тях ги употребяват като средство за прекъсване на пушенето. По данни на Департамента по опазване на здравето и обществени грижи на Обединеното кралство сред 16 000 и 22 000 души на година съумяват сполучливо да спрат да пушат благодарение на електронните устройства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР