Депутати от БСП за България внесоха искане до Конституционния съд

...
Депутати от БСП за България внесоха искане до Конституционния съд
Коментари Харесай

БСП сезира Конституционния съд за отхвърлената оставка на Делян Добрев

Депутати от " Българска социалистическа партия за България " внесоха искане до Конституционния съд за оповестяване за противоконституционно на решението на Народното събрание, с което беше отхвърлена оставката на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев.

В претекстовете си твърдим, че Народното събрание няма тези пълномощия да откаже освобождението на Добрев, а би следвало единствено да удостовери оставката, сподели пред публицисти Филип Попов от левицата. Той уточни, че такова е мнението и на адвокати и конституционалисти.

Попов означи, че оставката на Делян Добрев е персонален акт. От Българска социалистическа партия означиха, че шеф на народния представител е народът, а не Народното събрание. Според тях в тази ситуация е нарушена свободата на волеизлеяние и свободата на избор къде и какво да работи.

Попов изясни, че оповестяването на решението на Народното събрание за противоконституционно би имало деяние отсега нататък и би следвало Народното събрание още веднъж да прегледа оставката на Добрев и да я одобри.

Под настояването до Конституционен съд са се подписали 62 народни представители от левицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР