Депутати от БСП за България, социалисти и много жители на

...
Депутати от БСП за България, социалисти и много жители на
Коментари Харесай

БСП се включи в протеста за спасяването на АЕЦ Белене

Депутати от " Българска социалистическа партия за България ", социалисти и доста поданици на Белене се събраха на централния площад в Белене на митинг против даването на съоръжение за АЕЦ " Белене " на Украйна. 
" Тук съм, с цел да стачкувам против лицемерието на тези управници, които до през вчерашния ден обявяваха развиването на българската нуклеарна енергетика за стратегически приоритет,а през днешния ден приказват с езика на Бойко Борисов и назовават плана АЕЦ " Белене " " мочур ". На всеки здравомислещ българин е ясно, че с продажбата на двата реактора се поставя кръст на този план, с което се обслужват непознати сили и се предава българският народен интерес ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на социалистите Атанас Зафиров.  
" Не мога да се съглася с това освен като политик и депутат, само че и като българин, родолюбец и родител, на който не е безразлично в каква среда ще живеят и раснат бъдещите генерации на България. ПГ " Българска социалистическа партия за България " изрично се опълчва на това изменничество на националните ни ползи и ще употребява всички форми на митинг, включително и организирането и присъединяване в цивилен митинги, с цел да не допуснем шепа самозабравили се политици да загробват енергийното бъдеще на страната ", разяснява Зафиров.
" Българска социалистическа партия е основател на референдума за строителство на комплекса АЕЦ " Белене ". Референдум, в който ясно българите взеха решение да има втора атомна централа. Реакторите са платени и са в целокупност на територията на България. Единственото належащо е да се вслушат във волята на жителите и да защитят националния интерес ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и водач на социалистите в Пловдив Иван Петков. 
По думите му на всеки здравомислещ българин е ясно, че с продажбата на двата реактора се поставя кръст на този план, с което се обслужват непознати сили и се предава българският народен интерес. 
" Бяхме център на енергетиката на Балканите, а в този момент ще се превърнем в страна, която ще изкупува ток от страни, на които сме продавали електрическа енергия. С унищожаването на този значим за страната ни стратегически план от ръководещите, които пазят ползите на непознати страни, само че не и на България, ние унищожаваме бъдещето на района и напредъка на България ", акцентира Петков.
" Това решение ще докара до задълбочаване на икономическата рецесия в община Белене и района ", безапелационен бе Калоян Прокопиев, началник на общинските съветници на Българска социалистическа партия и член на ИК за продължение строителството на АЕЦ " Белене ". " Категорично се противопоставяме на решението да се продадат реакторите ", акцентира той. 
Според него решението опонира на националния интерес да се развива нуклеарната енергетика в България и страната да се утвърди като енергиен център в Югоизточна Европа. 
" Това решение ще докара до задълбочаване на икономическата рецесия в община Белене и района. Ще утежни проблемите с безработицата и обезлюдяването. Това решение дава доста неприятен сигнал към обществото ", безапелационен е Прокопиев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР