Депутати от БСП за България“ ще внесат в сряда, в

...
Депутати от БСП за България“ ще внесат в сряда, в
Коментари Харесай

БСП сезира КС за неприетата оставка на Делян Добрев

Депутати от " Българска социалистическа партия за България “ ще внесат в сряда, в ранния следобяд, искане до Конституционния съд да се произнесе дали решението на Народното събрание да не одобри оставката на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев е противоконституционно, оповестиха от " Позитано " 20.

Делян Добрев внесе оставката си в Народното събрание след разразилия се скандал " Кумгейт " с назначения на негови близки и родственици в общината в родния му град Хасково без състезания, както и голям брой негови доближени на постове в държавната енергетика. Скандалът се разгоря откакто ГЕРБ отдръпна доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов с претекста, че не оправдал упованията на партията.

Добрев оправда назначенията в Хасково с аргумента, че градът е дребен, а екипът му бе избран като " дрийм тийм ". Той също по този начин упрекна Българска социалистическа партия и по-специално депутатката на социалистите Елена Йончева в целенасочена офанзива.

Цялата партия ГЕРБ и парламентарната й група застана на негова страна и след пламенна отбрана в пленарната зала оставката му бе отхвърлена, макар молбите му да се отдръпна от политическия живот.

Според социалистите обаче неприемането на оставката на народен представител нарушава конституцията.

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР