Депутати от БСП се включват в протеста на българските превозвачи

...
Депутати от БСП се включват в протеста на българските превозвачи
Коментари Харесай

БСП: Ще подкрепим българските превозвачи, не сме съгласни с начина на избор на боен самолет

Депутати от Българска социалистическа партия се включват в митинга на българските превозвачи в Брюксел. Новината разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Български превозвачи, дружно с техни сътрудници от Румъния, Литва, Унгария и Полша ще стачкуват против проекта „ Макрон “ в Брюксел в четвъртък – 10 януари. Според тях, в случай че готвените промени бъдат дефинитивно признати от Народното събрание на Европейски Съюз, те ще доведат до неконкурентоспособност и до всеобщи банкрути.
" За нас пакетът " Макрон " е антиевропейски, з ащото погазва главен принцип за свободно придвижване, разделя Европа на дребни и огромни, Изток и Запад, център и външна страна . За България това е тежък удар върху стопанската система ни ", уточни Корнелия Нинова.

`Правителството на Борисов проспа опцията да отбрани българския народен интерес и обрече българските транспортни компании . Защо? Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, когато имахме по-големи благоприятни условия, до момента в който се прегръщаше и потупваше, зае следната позиция – България като ръководител не може да взема страна и би трябвало да се държи неутрално. До месец май българското държавно управление нямаше публична позиция в отбрана на българския интерес " , акцентира Нинова.
Тя заяви, че Българска социалистическа партия ще се включи в митинга на превозвачите. Георги Свиленски ще пътува с тях, ще бъде в Брюксел, ще участваме в митинга, сподели социалистката.
Следващата тематика на която се спря водачът на Българска социалистическа партия беше модернизацията на армията и по съответно изборът на нови бойни самолети.
" Правителството на Бойко Борисов не зачита нито Конституция, нито Народно заседание, нито правова страна . Защо? Има решение на Народното събрание за рационализация на армията и вие знаете какво е то. Сега държавното управление на Бойко Борисов предлага друго решение на Народното събрание. Вижте какво ни предлага Министерски съвет да гласуваме: Народното събрание да позволи планът за интернационалния контракт да се отклони от наложителните условия, посочени в обновения план за капиталов разход, утвърден с решение на Народното събрание. Давате ли си сметка какво желаят от нас - Народното събрание да позволи на държавното управление да не съблюдава решението на Народното събрание и да се отклони от наложителните условия, гласувани от най-висшия орган в страната – Народното събрание. Много пъти са нанасяли удар върху правовата страна и парламентаризма в България, само че това е дъното и краят ", съобщи Нинова.
" Депутатите ни ще гласоподават срещу предлагането на Министерски съвет за закупуване на военен аероплан " , сподели Нинова, като напомни, че Българска социалистическа партия има позиция на Националния съвет от 10 юни 2018 година
" Партията след доста сложен спор взе решение, че поддържаме модернизацията на Българската войска с разноски, които да не надвишават 2 % от Брутният вътрешен продукт, само че при условия. Сред тях е българската отбранителна индустрия да заеме своето място в процеса на създаване, развиване и поддържане на отбранителни качества и така нататък
Предложението на Министерски съвет за закупуване на нов военен вид аероплан опонира освен на решението на Народното събрание а и на позицията на Българска социалистическа партия, изразена през юни 2018 година Нямаме съображение да променяме тази позиция ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова разяснява и случая във Войводиново, където роми пребиха грубо 33-годишен боен на Богоявление.
" Органите да си свършат работата във Войводиново, законите на България би трябвало да важат еднообразно за всички, без значение от етнос, вяра, и така нататък Това, че години наред си затварят очите всички политически партии пред този проблем, докара до това наслагване, до ескалиране понякога на места такова напрежение. Нашият апел е законът да се ползва с цялостната му суровост. Органите би трябвало да приложат всички ограничения, с цел да има предварителна защита. Като се знае, че има осъдени строго за такова нещо, идващия път да се замислят ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
" Времето и народът ще решат по кое време Българска социалистическа партия ще завоюва избори ", сподели Нинова в отговор на въпрос по кое време ще бъде министър-председател. Кой ще бъде министър-председател, ще решим по-късно – като спечелим изборите, добави социалистката.
Попитана дали Българска социалистическа партия ще номинира Сергей Станишев за лидер на листата на евроизборите, Нинова съобщи:
" Днес обсъждахме и в дневния ред на бюрото беше предизборната ни платформа за европейските избори. Ще продължим в четвъртък и с " Визия за България ", защото насрочихме съвещание на Националния съвет за събота на 12 януари и конгрес на партията на 26 януари. Това са двата партийни форума, които би трябвало да одобряват документите и да вземат решенията за европейските избори. Дали ще поддържа Сергей Станишев, ще ви кажа, когато се отвори процедурата за номинации, за издигане на кандидатури, за гласоподаване. Това ще стане в признатия график от Българска социалистическа партия ".
Във връзка с речта на президента за Нова година, Нинова съобщи, че поддържа позиции, които дават отговор на истината.
" Той споделя истината. Това, че на някого тази истина не му харесва, си е негов проблем. Преди да бъде решен един проблем, той би трябвало да бъде назван. За 178-ми път, откогато Румен Радев е определен за президент, ще кажа, че ние в президентските работи не се месим. Издигнахме, подкрепихме Румен Радев, той стана президент благодарение на Българска социалистическа партия, събра доста по-широка поддръжка. Оттам нататък той е държавен глава. Какво ще прави президентът, си е негова работа. Наша партийна работа е да ви предложим добра " Визия за България ", добра визия за Европа. Да убедим българските жители, че ние можем да управляваме по-добре страната, да спечелим избори и да управляваме България. Това е нашата партийна работа ", сподели Нинова.
Тя разяснява и думите на президента, който преди няколко дни съобщи, че процедурата за избор на нов изтребител е опорочена, както и въпрос дали дали президентът лобира за самолетите " Грипен ".
" Не съм забелязала да има лобизъм при него - има държавническа позиция и професионализиъм. В съпоставяне с доста хора в България, той може би повече схваща от самолети ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР