Депутати от БСП са бити пред Паметника на Съветската армия.

...
Депутати от БСП са бити пред Паметника на Съветската армия.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Бият депутати от БСП пред Паметника, Свиленски е със сцепена ръка

Депутати от Българска социалистическа партия са бити пред Паметника на Съветската войска. Това заяви в Народното събрание водачът на социалистите Корнелия Нинова, съобщи БНР.

" В момента пред Паметника на Съветската войска бият депутати. Мои депутати се намират в болница сега със сцепени ръце и ние умуваме за единството на нацията и за това какво бъдеще чертаем на България. Сигурно всеки от вас има своя позиция за Паметника на Съветската войска. Нашата е, че всеки монумент е парченце от историята на България ".

От думите ѝ стана ясно, че е потърпевш депутатът Георги Свиленски. Свиленски се е опитал да премине загражданията, с цел да стигне до монумента, в следствие се е стигнало до съприкосновение със служител на Областната администрация. При случая е пострадала ръката на депутата. " Човек от регионалната администрация е бутнал оградата към Паметника на Съветската войска съзнателно и силово върху Георги Свиленски, и в този момент той е с разрязана ръка ", твърди Нинова. От УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ " прецизираха, че раната му е обработена и той е освободен.

Свиленски, Ченчев и сътрудника им Христо Проданов са се опитвали да стигнат до Паметника на руската войска, откакто по-рано през днешния ден стартира демонтажа на фигурите по него.

Протестът пред Паметника на Съветската войска в центъра на София стартира в 13:00 часа. Демонстрацията е проведена от Българска социалистическа партия против демонтирането на фигури на монумента, чийто старт бе даден тази заран. Полицейското наличие на място е засилено, а работата по демонтажа към момента не е почнала.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР