Депутати от БСП и ГЕРБ си спретнаха скандал в ефира,

...
Депутати от БСП и ГЕРБ си спретнаха скандал в ефира,
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в остър спор за партийните субсидии

Депутати от Българска социалистическа партия и ГЕРБ си спретнаха скандал в ефира, поради предлагането на премиера Бойко Борисов, партийната дотация да бъде понижена от 11 лв. на 1 лев на глас.

Като популизъм дефинира Маноил от ГЕРБ в ефира на БТВ, че държавното управление води договаряния за цената на газа, а да предлагаш занапред то да го прави. „ Странно е, че някои хора не знаят, че държавното управление дефинира външната политика на страната “. Повод за думите му е рекомендацията на президента Румен Радев към кабинета да не се срамят, а да стартират договаряния за понижаване на цените на енергийните запаси от Русия. Държавният глава насочи посланието си към държавното управление след среща с сътрудника си от Русия Владимир Путин.

„ Популизъм е да искаш да сменяш системата, а след това да изчезваш от Народното събрание и да не гласуваш, обърна се Манев към Александър Симов от Българска социалистическа партия. Смяна на системата не е разрушение на една къща до основи, отвърна Симов.

„ Симов е най-неподходящият човек, който да пази тази теза към дотацията, защото който получава заплата от дотацията на партията като публицист “, отвърна го Манев.

„ Шизофренията на Българска социалистическа партия е в най-висока степен, до момента Българска социалистическа партия приказваха за промяна на системата, а в този момент господин Симов, първи взривател и унищожител, идва тук да пази системата “, отсече Симов.

„ Пред България колкото и да пищите в това студио, вие получихте голям пестник и ви боли доста “, заяде се Симов. „ Лесно е да кажеш, че разрушаваш системата с 1 лев дотация, тъй като имаш разполагаем целия държавен бюджет “, счита депутатът от Българска социалистическа партия. „ Тези хора, които сътвориха тази система в този момент желаят да я унищожават “, учуди се той.

„ Това е резултат от целенасочената политика на една партия, която желае да тръгне всичко отначало. Системата се пази от Българска социалистическа партия “, сподели Манев, който укори съперника си, че се опълчват на желанието на целия народ за понижаване на дотацията.

„ Никаква система няма да пазя. Става въпрос, че получихте гласовит пестник от Брюксел и боли “, заяде се Симов.

„ Ние инициирахме един референдум, в който имаше въпрос за унищожаване на дотацията, подкрепихме предложение за понижаване на дотацията. Ние действаме поредно по тази тематика. Ще подкрепим това препоръчано понижаване “, разяснява и третия посетител в студиото Пламен Христов Мановот Воля.

„ Важното е, че все още имаме следния факт - импортирано решение на Министерски съвет в Народно събрание. Последващите дейности аса ясни - кой пази статуквото и невръщането на пари. Веднага след референдума внесохме предложение за дотация от един лев, само че не бяхме подкрепени. Въпросът в този момент е кой се заиграва с популизма “, обърна се Манев към Симов.

Симов добави, че ще вземат решение в събота. „ Много е елементарно да обявиш, че разрушаваш системата, когато управляваш и ползваш бюджета. Другите партии разчитат на тези дотации “, акцентира аленият народен представител. Той счита, че това е сценичен опит да се хвърли политическа пиратка от страна на ГЕРБ прикани на всичко това да се гледа като на виц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР